Doortrappen van start in Veendam

In de gemeente Veendam is vrijdag 30 juni jl. doortrappen van start gegaan. Ruim 30 mensen werden in het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte ontvangen met een kop koffie en een korte presentatie. Na een fotomoment stapte iedereen rond 09.30 uur op de fiets voor een fietsroute van 20 of 40 km. Beide routes werden door de deelnemers omschreven als mooi en gezellig.

Veiliger fietsen tot je 100ste

Doortrappen is een landelijk programma met het doel: Veiliger fietsen tot je 100e. Alle 12 provincies en meer dan 200 gemeenten in heel Nederland hebben zich bij Doortrappen aangesloten. Het is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om senioren zo lang mogelijk veilig te kunnen laten fietsen.

Deelnemers start Doortrappen poseren voor het stadion aan de Langeleegte

Doortrappen activiteitenkalender

Doortrappen krijgt een vervolg met verschillende activiteiten zoals een gratis fietscheck in september bij Meijer de Fietsspecialist en een fietsmobiliteit ochtend bij Fysio Veen. Het complete programma en de activiteitenkalender is te vinden op veendambeweegt.nl.

Gratis deelname

De activiteiten die in het kader van Doortrappen worden georganiseerd, zijn gratis. Voor meer informatie en aanmelding mail veendambeweegt@veendam.nl of bel: 0598 652222.

Kijk ook op veendambeweegt.nl