FitGaaf! start op odab Westerschool

Maandag 12 juni 2023 is het project FitGaaf! van start gegaan op obs odab Westerschool in Veendam. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. Odab Westerschool is na Obs De Viermaster, De Mgr. Bekkerschool, OBS de Noorderbreedte en CBS de Kern de vijfde school in Veendam waar het project wordt gestart.

Sportieve start

Alle kinderen begonnen maandagmorgen met een sportieve start van de ochtend op het schoolplein van odab Westerschool (Groen van Prinstererlaan 24). Het project werd geopend met een korte toelichting over FitGaaf! waarna de sport consulenten van Veendam Beweegt alle leerlingen en ouders aan de hand van een springtouw laten springen en dansten op de muziek. Daarna gingen de  leerlingen naar hun klaslokaal om daar later op de dag meer uitleg te krijgen over FitGaaf! In 30 minuten gaan de sportconsulenten van Veendam Beweegt vertellen hoe FitGaaf! precies werkt en waarom het belangrijk is om een gezonde leefstijl te hebben. 

FitGaaf! gaat mee naar huis

Alle leerlingen ontvangen een kalender van 3 weken en een stickervel. 3 weken lang kunnen de leerlingen stickers verdienen met gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap. Op de kalender is ook een gedeelte ingericht voor een van de ouders of verzorgers. Op deze manier kunnen ouder en kind samen leren over een gezonde leefstijl. Het gaat niet om goed of fout, maar om inzicht vergroten over je eigen leefstijl. 

Verloop en afsluiting FitGaaf!

Gedurende 3 weken gaan de leerlingen en een van de ouders/verzorgers stickers plakken voor een gezonde leefstijl. Na de sportieve start komen de sportconsulenten in de eerste week weer op school om de vooruitgang van het stickers plakken met de leerlingen te bespreken en om aan iedere leerling twee stukken fruit uit te delen. Ook wordt dan de klassenposter besproken en beplakt met stickers. Aan het einde van de drie weken komen de sportconsulenten wederom terug in de klas om het project FitGaaf! te bespreken en af te sluiten met een anonieme vragenlijst. 

Veendam Beweegt en FitGaaf!

Veendam Beweegt vindt het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Veendam voldoende en veelzijdig bewegen. FitGaaf! stimuleert en beloont kinderen uit groep 1 tot en met 8 die bezig zijn met gezonde dingen zoals bewegen, gezond eten en drinken maar ook ontbijten en elke nacht voldoende slaap. Het is onze intentie om het project FitGaaf! in 2023 op zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Veendam uit te voeren. Veendam Beweegt start FitGaaf! nu met odab Westerschool voor de zesde keer.