Informatieavond AED's en burgerhulpverlening in Veendam

Wist u dat de eerste 4 tot 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Want door direct te starten met reanimeren en een AED in te zetten, kunt u levens redden. Op diverse locaties in de gemeente Veendam zijn al AED’s aanwezig, maar nog niet overal voldoende. We willen graag een dekkend AED-netwerk realiseren en we vinden het fijn als u hierover meedenkt. Daarnaast willen we ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners opbouwen. Alleen AED’s redden namelijk geen levens, daarvoor hebben we mensen nodig.

Gemeente Veendam organiseert in samenwerking met Stan (de organisatie die het netwerk van burgerhulpverleners en AED’s begeleidt) een informatiebijeenkomst. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 3 juli van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15) in vanBerensteyn in Veendam. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen medewerkers van Stan over de rol van de burgerhulpverlener, het netwerk van burgerhulpverleners en de reanimatietraining. U kunt zich ter plaatse aanmelden voor deze training.

Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over burgerhulpverlening bij een hartstilstand en voor iedereen die op een andere manier een steentje bij wil dragen aan de hartveiligheid van de gemeente Veendam. Wij nodigen u dan ook graag uit voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan tot donderdag 29 juni door een e-mail te sturen naar cor.knoop@veendam.nl. Vermeld bij onderwerp ‘informatiebijeenkomst AED’ en vermeld in de mail uw naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt.