Leerlingen Hoi Pippeloi en burgemeester Sandra Korthuis ontbijten samen

Volgende week is de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Sandra Korthuis ontbijt op dinsdag 10 oktober 2023 met 22 leerlingen van kindercentrum Hoi Pippeloi uit Veendam. Om 08:00 uur schuift iedereen aan in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

Week van het Nationaal Schoolontbijt

Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen aanstaande week deel aan het burgemeestersontbijt. Burgemeester Sandra Korthuis heeft dit jaar leerlingen van kindercentrum Hoi Pippeloi uitgenodigd om te komen ontbijten. Op deze manier geven ze allemaal het goede voorbeeld dat gezond ontbijten belangrijk is.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt plaats op verschillende plekken in Nederland in samenwerking met verschillende gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.