Meer dan 600 kinderen genieten van Atletiek sportdag

De Atletiek sportdag op het sportpark in Wildervank op dinsdag 27 juni 2023 was een groot succes. 635 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Veendam hebben deelgenomen aan de Atletiek sportdag. De sportdag bestond uit 6 onderdelen; 60 meter sprint, 60 meter hordenlopen, slingerbal, fietsbandwerpen, vortex werpen en verspringen. Voor alle onderdelen kregen de kinderen een score goud, zilver of brons die door de groepsleerkrachten zijn ingevuld op het atletiekdiploma.

Scholenestafette

De Atletiek sportdag werd afgesloten met een scholenestafette. Elke school of groep mocht 4 jongens en 4 meisjes opstellen voor de scholenestafette. In totaal moesten de kinderen samen 400 meter lopen. In de ochtendronde was Hoi Pippeloi de snelste, in de middagronde ging OBS Noorderbreedte er met de winst vandoor. De top 3 van de ochtendronde en middagronde hebben een sportieve prijs ontvangen, een tas met sportspullen die gebruikt kunnen worden op het schoolplein. 

Vakgroep Veendam Beweegt

De Atletiek sportdag was de 7e en laatste sportdag van schooljaar 2022/2023. De sportdagen worden georganiseerd door vakgroep Veendam Beweegt. Deze vakgroep bestaat uit alle vakleerkrachten gym die actief zijn op een school in de gemeente Veendam en Veendam Beweegt. Tijdens de sportdag Atletiek was SV Atletiek ook met enkele vrijwilligers aanwezig die samen met leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen de tijden en afstanden van de kinderen hebben opgemeten.

Meer activiteiten op veendambeweegt.nl