Niet onder mijn neus: Herkent u signalen van drugscriminaliteit?

Wist u dat één op de vijf boeren in Nederland aangeeft wel eens door drugscriminelen te zijn benaderd? Drugscriminaliteit komt overal voor, dus ook in het buitengebied. Hier zijn vooral mensen met schuren of loodsen vormen een kwetsbare groep. Drugscriminelen zoeken actief naar zulke locaties en huren deze met leugens en de belofte van hoge contante bedragen. Als iemand het financieel al heel lastig heeft, dan kan het verhuren van een leegstaande schuur heel aantrekkelijk zijn. Maar dit is nooit zonder gevolgen.

Gevolgen 

Wanneer iemand éénmaal ja zegt tegen drugscriminelen, lijkt er geen weg terug. 

Drugscriminaliteit brengt ook gevaar met zich mee. Zo is er een groot brand- en ontploffingsgevaar en loopt iemand grote kans betrokken te worden bij geweld.

Verweving onderwereld en bovenwereld 

Criminelen hebben voor hun illegale activiteiten medewerking nodig van de bovenwereld. Om een pand te kunnen huren of om geld wit te wassen. Zo raken onder- en bovenwereld verweven met elkaar. Iedereen kan door ondermijning betrokken raken bij criminele activiteiten. U ook. Weet u waar u een drugscrimineel aan kunt herkennen? Test uw kennis op Ondermijning in Nederland (nietondermijnneus.nl)

Niet Onder Mijn NeusVermoedt u criminele praktijken?

Doe daar een melding van. Dat kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl