Woon je in Veendam en wil je graag je digitale vaardigheden verbeteren?

In de huidige samenleving zijn digitale vaardigheden nodig om goed mee te kunnen komen. Ook in Veendam hebben veel mensen extra ondersteuning nodig bij het gebruik van hun computer, laptop, telefoon of tablet. Gelukkig staan er in Veendam drie belangrijke partijen klaar om inwoners te helpen met hun digitale vaardigheden: de Bibliotheek, Web in de Wijk en de Digicoaches. Deze drie organisaties bieden diverse cursussen die afgestemd zijn op verschillende wensen. Je kunt deelnemen aan spreekuren, workshops, of zelfs individuele begeleiding, vaak in samenwerking met SeniorWeb. Om ervoor te zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt bij je digitale vragen, hebben deze drie samenwerkende organisaties hun krachten gebundeld. Het merendeel van de cursussen wordt gratis aangeboden, maar voor sommige workshops kan een bescheiden vergoeding worden gevraagd. Deze samenwerking is er om jou te helpen je digitale vaardigheden te verbeteren, zodat je meer vertrouwen krijgt bij het gebruik van jouw computer laptop, telefoon of tablet.

Web in de Wijk Veendam

Web in de wijk Veendam (www.webindewijkveendam.nl) is een vrijwilligersorganisatie die al geruime tijd cursussen aanbiedt om digitale vaardigheden te verbeteren. De cursusdag is elke week op woensdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur in de Meridiaan, Schaepmanstraat 21. Dit kan een Basiscursus Windows 10 /11 zijn of een workshop Fotobewerken, Excel of Tablet en Smartphone/IPhone. Op vrijdag is er ook een inloop van 10.00-12.00 uur voor iedereen met vragen en problemen op computergebied in ’t Veencompas, Jan Salwaplein 3, ingang Zorg en Welzijn / deBasis.

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen via telefoon nummer 06-13722240 of een e-mail sturen naar webindewijkveendam@hotmail.nl

Digicoaches Veendam

Pieter Sulman en Egbert Bos zijn de digicoaches van deBasis. Ze bieden kosteloze hulp aan bewoners van Veendam voor vragen met betrekking tot computers, laptops, telefoons en tablets. De Digicoaches staan elke woensdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur tot je beschikking tijdens het spreekuur in 't Veencompas, Jan Salwaplein 3, Veendam (ingang deBasis). De Digicoaches bieden workshops en ondersteuning ook aan op locatie.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kun je contact opnemen via telefoon op 06 10627972 of een e-mail sturen naar digicoach.veendam@gmail.com.

Bibliotheek Veendam

De Bibliotheek Veendam biedt verschillende cursussen en workshops om de digitale vaardigheden te verbeteren in de gemeente Veendam. Deze cursussen zijn bedoeld om mensen te helpen zich zelfverzekerder te voelen bij het gebruik van computer laptop, telefoon of tablet Op dinsdagochtend is er een Klik & Tik-cursus van 09.30 tot 12.00 uur en zijn er een aantal spreekuren waaronder op woensdagmiddag een inloopspreekuur waar mensen terechtkunnen met hun digitale vragen. Je kunt je aanmelden aan de balie van De Bibliotheek Veendam, gevestigd op Museumplein 5, Veendam (van Beresteyn), of via de website op www.biblionetgroningen.nl/Veendam. Deelname aan deze activiteiten is kosteloos.