Vaarverbinding Borgerswold

Het gebied tussen de Veendammerweg en park Borgerswold is de afgelopen jaren veranderd. Zo is het Steakhouse aan de Parkweg gebouwd en is er water langs de Veendammerweg gemaakt. Park Borgerswold ligt grotendeels verborgen achter groen is niet direct te ziet hoe aantrekkelijk dit gebied is en wat er allemaal te beleven valt. Daarom worden er de komende tijd verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de uitstraling en zichtbaarheid te verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

Het water vanuit park Borgerswold wordt doorgetrokken naar het water aan de Veendammerweg. Door de verbetering van de entree vanaf de Bergweg en het plaatsen van een relatief grote duiker is het dan mogelijk om met een kano of een klein bootje van en naar Park Borgerswold te varen. 

Wanneer starten de werkzaamheden?

Om ruimte te maken voor de vaarverbinding wordt er woensdag 28 september a.s. gestart met het weghalen van het groen. Vanaf 3 oktober 2022 beginnen de werkzaamheden voor het plaatsen van de duiker in de weg tussen de Bergweg en de parkeerplaats. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Parkweg. De verwachting is dat de werkzaamheden rond 11 november 2022 zijn afgerond.