Wegwijzer en ondersteuning voor inwoners

Wegwijzer naar landelijke informatie, de aangepaste dienstverlening van de gemeente en hulp en ondersteuning voor inwoners van de gemeente.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

 • GGD Groningen

  Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen zij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

 • Informatie over corona van de Rijksoverheid

  Op de website van de Rijksoverheid vind u een overzicht van alle maatregelen, informatie over het testbeleid en informatie over in quarantaine gaan.

 • Hulp nodig of hulp verlenen?

  De maatregelen rondom het coronavirus vragen veel van de samenleving. Ook in Veendam. Het is mooi om te zien dat er al allerlei initiatieven zijn ontstaan in de gemeente.

 • Dienstverlening en contact tijdens de coronamaatregelen

  De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door, maar wel gericht op écht noodzakelijke dingen. De gemeentelijke gebouwen zijn geopend. Wel gelden er aangepaste openingstijden.