Informatie voor ondernemers

Informatie en verwijzingen naar landelijke websites voor ondernemers over de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan en de regelingen om ondernemers te ondersteunen.

Wat kan de overheid voor ons doen?

Het kabinet liet op 17 maart 2020 weten dat zij maatregelen nemen om ondernemers en zzp-ers te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Heeft u een eigen bedrijf en heeft u door de coronacrisis minder inkomsten? Voor extra ondersteuning zijn er regelingen beschikbaar voor ondernemers en zzp'ers. De Tozo (die bestaat uit twee delen) en de huidige Bbz-regeling. U vraagt dit aan bij de gemeente waar u woont.

Tijdelijke hulp voor zelfstandig ondernemers aanvragen (Tozo)

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Interon op telefoonnummer 0598 635043.

De gemeente voert namens de Rijksoverheid de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) uit. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid: vragen over Tozo.

Ondernemers kunnen vanaf 1 januari 2021 ondersteuning krijgen om zich te (her)oriënteren  en voor te bereiden op de toekomst. Hetzij als zelfstandig ondernemer, het zijn als werknemer in loondienst. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Interon (0598 635043) Zij helpen ons met het uitvoeren van alle regelingen voor zelfstandigen. Wilt u als ondernemer hulp bij het zoeken naar betaald werk, dan kunt u zich melden bij TDC (0598 696477).

Meer informatie

BMKB-regeling

Ondernemers die in de problemen komen door het coronavirus kunnen zich vanaf 16 maart aanmelden voor de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf. Deze verruiming is onderdeel van de maatregelen van het kabinet om de economische gevolgen van het Coronavirus op te vangen. Meer weten? Ga dan naar de website van het RVO.

Kamer van Koophandel

Via de Kamer van Koophandel checkt u alle regelingen voor ondernemers en vindt u een overzicht van alle maatregelen.

BMKB-regeling en internationaal zaken doen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft informatie over de BMKB-regeling en over internationaal zaken doen tijdens de coronapandemie.

Horecaondernemers

Op de website van Koninklijke Horeca Nederland vindt u maatregelen en informatie voor horecaondernemers.

NOW-regeling

De Rijksoverheid heeft een artikel gepubliceerd over anderhalve meter afstand houden en verstrekt informatie over het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Actuele informatie

Actuele informatie over de coronapandemie en de maatregelen is te vinden via de website van de Rijksoverheid en het RIVM. Informatie voor ondernemers is te vinden via werkgeversorganisatie VNO-NCW.