Nieuws RSS icoon

Nieuws uit de gemeente Veendam

 • Gemeente Veendam sluit 2020 af met positief resultaat

  24 juni 2021

  De Jaarstukken laten zien dat de gemeente Veendam het jaar 2020 afsluit met een positief resultaat van € 3.038.000,-. Dit is vooral dankzij incidentele meevallers. De Jaarstukken 2020 worden op maandag 5 juli 2021 behandeld in de gemeenteraad.

 • Beschermd wonen vanaf 1 juli 2021 aanvragen bij de eigen gemeente

  23 juni 2021

  Wanneer u denkt dat u Beschermd Wonen nodig heeft, dan moet u zich vanaf 1 juli 2021 melden bij uw eigen gemeente. Vanaf 2015 konden alle inwoners van de provincie Groningen aan aanvraag voor Beschermd Wonen doen bij team Centrale Toegang Beschermd Wonen in Groningen. Vanaf 1 juli verandert dit.

 • De Tozo wordt verlengd

  21 juni 2021

  Vanaf 1 juli 2021 wordt de Tozo nog een keer met 3 maanden verlengd. Dit tot 1 oktober 2021.

 • Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

  18 juni 2021

  Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk.

 • Gewijzigde criteria voor zonnepanelen op monumenten en in beschermde gezichten

  17 juni 2021

  De gemeente Veendam heeft de criteria voor het aanbrengen van zonnepanelen op gemeentelijke monumenten en op panden binnen de beschermde stadsgezichten “Tusschendiepen” en “Oosterdiep” aangepast.

 • Raadsvergadering maandag 21 juni 2021

  17 juni 2021

  Op maandag 21 juni 2021 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering van de gemeenteraad is live te volgen via de livestream op onze website.

 • Ontwerp Zonnevisie Buitengebied Veendam

  17 juni 2021

  Vanaf donderdag 17 juni 2021 ligt het ontwerp van de zonnevisie Buitengebied Veendam 8 weken ter inzage. De zonnevisie beschrijft de kaders die de gemeente opstelt rond de opwekking van duurzame energie in de vorm van zonne-energie.

 • Voorwaarts ontvangt Koninklijke Erepenning

  16 juni 2021

  Op dinsdag 15 juni 2021 heeft Muziekvereniging Voorwaarts een Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Sipke Swierstra heeft bij een repetitie van de vereniging de Koninklijke Erepenning overhandigd.

 • Gemeente Veendam sluit twee woningen

  15 juni 2021

  De gemeente Veendam heeft twee woningen in de gemeente gesloten vanwege de aanwezigheid van harddrugs en een hennepkwekerij. In een woning aan het Beneden Dwarsdiep in Veendam is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Ook zijn er drugsgerelateerde goederen en een stroomstootwapen aangetroffen. De woning is voor twaalf maanden gesloten. In een woning aan de Nijveenlaan in Wildervank werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt. Deze woning is voor zes maanden gesloten.

 • Berry Link voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Veendam

  14 juni 2021

  Berry Link (55) is door de gemeenteraad van Veendam voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft dit bekend gemaakt in een bijzondere openbare raadsvergadering op maandag 14 juni 2021. De heer Link was onder andere burgemeester in Geldrop-Mierlo en Schinnen.

 • Technische storing sluis Langeboschemeer

  11 juni 2021

  Door technische problemen kan de sluis bij het Langeboschemeer momenteel niet bediend worden. Het vaarverkeer kan hierdoor geen gebruik maken van de sluis.

 • Voordracht nieuwe burgemeester Veendam op 14 juni

  10 juni 2021

  Op maandag 14 juni 2021 wordt bekend wie de gemeenteraad voordraagt als nieuwe burgemeester van Veendam. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakt de naam bekend in een bijzondere openbare raadsvergadering. Deze vergadering is aansluitend aan de besloten raadsvergadering, waarin er gestemd wordt over twee kandidaten.

 • College gemeente Veendam gaat niet in beroep tegen winningsplan Nedmag

  09 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten geen beroep in te stellen tegen het Instemmingsbesluit winningsplan Nedmag 2018. Op basis van de aangedragen punten in de eerder ingediende zienswijze en de wijze waarop gereageerd is door de minister in het instemmingsbesluit, ziet het college geen inhoudelijke en juridische gronden om hiertegen beroep in te stellen.

 • Praat mee over het mobiliteitsplan 2030

  08 juni 2021

  De gemeente Veendam stelt een nieuw, toekomstgericht Mobiliteitsplan op. Want hoe moet Veendam er in 2030 uitzien? De gemeente roept inwoners op om hierover mee te praten en denken.

 • Derde stap van het openingsplan

  28 mei 2021

  Op 5 juni zetten we de derde stap van het openingsplan en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea.

 • Verkeersstremmingen week 22

  28 mei 2021

  Aan verschillende wegen/fietspaden worden werkzaamheden uitgevoerd. Omleidingsroutes worden bij de stremmingen aangegeven.

 • Europese vestiging SHINE Medical naar Veendam

  19 mei 2021

  Het Amerikaanse bedrijf SHINE komt met haar Europese vestiging naar de gemeente Veendam. Dit is in een gezamenlijke persconferentie door SHINE, gemeente Veendam en provincie Groningen en NOM bekendgemaakt. SHINE maakt medische isotopen, basisstoffen die nodig zijn in onderzoek naar onder andere kanker en de behandeling ervan. Door een revolutionaire techniek maakt SHINE isotopen waardoor geen kernreactor meer nodig is. Het productieproces verloopt hierdoor veiliger, schoner en betrouwbaarder.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  11 mei 2021

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Uitzending 4 mei herdenking Veendam

  04 mei 2021

  De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Op 4 mei herdenken wij iedereen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er op 4 mei 2021, bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam, geen herdenkingen met publiek. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten heeft de gemeente Veendam een alternatieve herdenking samengesteld.

 • Aangepaste 4 mei herdenking gemeente Veendam

  28 april 2021

  De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Op 4 mei herdenken wij iedereen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er op 4 mei, bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam, geen herdenkingen met publiek. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten heeft de gemeente Veendam een alternatieve herdenking samengesteld die op 4 mei online en via televisie te volgen is.

 • Twee Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2021

  Ter gelegenheid van Koningsdag hebben twee personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen op maandag 26 april 2021. De ontvangers zijn mevrouw Van IJsselmuide - Wijnholds en de heer Hassing. Burgemeester Sipke Swierstra ging met de Wildervankster Paardentram bij de ontvangers thuis langs.

 • Eerste versoepeling coronamaatregelen vanaf 28 april 2021

  20 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Burgemeester Sipke Swierstra in gesprek over corona

  20 april 2021

  Het Coronavirus heeft al bijna anderhalf jaar een enorme impact op ons leven. Burgemeester Sipke Swierstra bespreekt in deze video over de gevolgen en effecten daarvan. Ook blikt hij vooruit op de toekomst.

 • Regio Groningen en Noord-Drenthe dringen aan op houvast voor inwoners bij schade-afhandeling

  13 april 2021

  Groningse en Noord-Drentse overheden dringen er bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) op aan om aanvragen van aardbevingsschade van 1450 bewoners weer in behandeling te nemen en deze in hun voordeel te beoordelen. Dit hebben zij het IMG per brief laten weten. Volgens de opstellers van de brief voorkomt dit onrust, biedt dit houvast aan de bewoners en draagt het bij aan het herstel van vertrouwen.

 • Aardbeving 30 maart 2021

  31 maart 2021

  Op dinsdagavond 30 maart 2021 vond er om 22:47 uur een aardbeving plaats nabij Veendam. Het KNMI registreerde een beving met een magnitude van 1,5 op een diepte van circa 3 kilometer. Het betreft een zogeheten geïnduceerde aardbeving die veroorzaakt is door gaswinning.