Heel Noord-Nederland Recyclet: 12 t/m 18 oktober

Tijdens de jaarlijkse Nationale Recycleweek organiseert Virol E-waste samen met productenorganisatie Weee Nederland en gemeenten in Noord Nederland de actie: ‘Heel Noord-Nederland Recyclet’. Tijdens deze week kunnen inwoners hun oude en kapotte elektrische apparaten (elektronisch afval) inleveren voor het goede doel.

Heel Noord-Nederland Recyclet

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Deze apparaten bevatten veel grondstoffen die weer ingezet kunnen worden als grondstof voor een nieuw product. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we deze apparaten op de juiste manier recyclen. Nu halen we grondstoffen voor nieuwe producten nog uit de natuur, maar deze raken op. Wanneer we nu niet zorgen voor een juiste verwerking van onze oude en kapotte apparaten hebben we over 40 jaar een te kort aan grondstoffen voor nieuwe apparaten.

De Nationale Recycleweek is dit jaar van 12 tot en met 18 oktober.

Oude en kapotte elektrische apparaten?

Deze kunt u het hele jaar inleveren op de milieustraat/het afvalbrengstation in de gemeente. De gemeente zorgt dat deze oude en kapotte apparaten (elektronisch afval) bij een verwerker terecht komen die het op een duurzame en verantwoorde manier recyclet. Virol E-waste is zo’n verwerker. Virol kan oude en kapotte apparaten voor minimaal 98% recyclen. Dit wordt gedaan door mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken zoals langdurig werklozen, inburgeraars en vroeg schoolverlaters. Virol helpt ze via een interne opleidingen naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De Virol E-waste Academy heeft in de afgelopen twee jaar al 60 mensen opgeleid naar een betaalde baan.

Steun het goede doel

Wanneer u tijdens ‘Heel Noord-Nederland Recyclet’ uw oude en kapotte apparaten inlevert is dit niet alleen ontzettend goed voor het milieu u steunt ook nog eens het goede doel. De opbrengst van het elektronisch afval wordt namelijk geschonken aan het goede doel. In de provincie Drenthe is dit ‘Wensstichting Drenthe’. Deze stichting laat wensen uitkomen van kinderen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. In de provincie Groningen is dit ‘Lutje Geluk’.  Deze stichting organiseert uitjes voor gezinnen met kinderen die dit zelf niet kunnen financieren.

Inleveren

U kunt uw oude en kapotte elektrische apparaten het hele jaar door inleveren op de milieustraat/het afvalbrengstation in uw gemeente.