Kerstboodschap van burgemeester Sipke Swierstra

Beste Veendammers,

Het jaar 2020 zit er bijna op. Aan het begin van het jaar hadden wij geen idee hoe bijzonder en bewogen dit jaar ging worden. Het jaar 2020 heeft veel gevraagd van ons aanpassingsvermogen en richting het einde van het jaar doet het dit nog steeds.

Zo ziet de tafel tijdens het kerstdiner er anders uit dan een jaar geleden. Het samenzijn met familie en vrienden tijdens de kerst is niet mogelijk zoals een jaar geleden. De reden daarvoor is logisch en belangrijk om onze dierbaren te beschermen tegen het coronavirus. Maar leuk is het zeker niet. 

Juist met kerst wil je samen zijn met je dierbaren. De koning gaf vorig jaar in zijn kersttoespraak al aan dat, als we nagaan wat ons het meest gelukkig maakt, bijna iedereen hetzelfde antwoord geeft: de mensen om me heen. De verbondenheid met anderen is belangrijk voor ons. Dat gevoel van verbondenheid is belangrijk. Blijf daarom, ook met kerst, verbonden met elkaar ondanks dat er een fysieke afstand is. Geef elkaar troost en moed als dat nodig is. En help anderen die het moeilijk hebben. Ook tijdens deze bijzondere kerst is dat het mooiste cadeau dat je elkaar kan geven. 

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond 2021.

Sipke B. Swierstra
Burgemeester