Praat mee over de Warmtevisie Veendam

In 2050 moeten de doelen uit het Klimaatakkoord gehaald zijn. Daarin is onder andere afgesproken dat Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt voor het verwarmen van gebouwen. Iedere gemeente in Nederland stelt daarom een Warmtevisie op, waarin de overgang naar deze duurzame bronnen beschreven staat. Aardgas is tot nu toe veruit de meest gebruikte energiebron. Alle woningen in Veendam van het aardgas afhalen is een ingewikkelde en enorme klus. Gelukkig hoeft het niet van vandaag op morgen te gebeuren. Maar om 2050 te halen moeten we de komende jaren wel gaan starten. Wat gaan we doen en wanneer? Daarover gaat de Warmtevisie.

Wat is de Warmtevisie?

De Warmtevisie is een eerste verkennende stap op weg naar aardgasvrij wonen. In de Warmtevisie kijken we bijvoorbeeld in welke wijken we als eerste aan de slag kunnen met duurzame energiebronnen. En welke oplossing voor een wijk het meest voor de hand ligt. Elke vijf jaar maken we een vernieuwde versie. En de komende jaren gaan we per buurt uitgebreid in gesprek met de bewoners. We hebben het samen over de uiteindelijk meest geschikte aardgasvrije warmte-oplossing voor die buurt.

Praat mee!

Kom meer te weten over schone en duurzame energiebronnen, de klimaatdoelen en de invloed daarvan op de wijken in Veendam tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 12 oktober 2021. De bijeenkomst start om 19.30 uur. 

Aanmelden

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan tot 6 oktober 2021 via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u  vlak voor de bijeenkomst een link via een e-mail. 

Direct aanmelden

Samen brengen we Veendam vooruit!