Gemeenteraadsverkiezingen 2022

16 maart 2022

Verkiezingen rood potlood

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft om straks uw stem te kunnen uitbrengen. U ontvangt de stempas uiterlijk twee weken voor de verkiezingen.  

Alle onderwerpen verkiezingen

 • Stemmen op 16 maart 2022

  Waarom stemmen, wie mogen er stemmen, stempaskwijt, verhuisd, uitleg en hulp bij stemmen.

 • Stembureaus

  In de gemeente Veendam kunt u kiezen in welk stembureau u gaat stemmen. De stembureaus zijn op 16 maart 2022 geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden.

 • Gezocht: stembureauleden!

  Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen, ook in de gemeente Veendam. Op de verschillende stembureaus zitten op enthousiaste vrijwilligers en die zoeken nog een aantal collega’s! Wilt u meehelpen op het stembureau? Meld u dan nu aan!

 • Iemand anders voor u laten stemmen

  Als u zelf niet kunt stemmen, kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Dit doet u door een machtiging af te geven. Deze persoon mag namens u uw stem uitbrengen.

 • Informatie voor politieke partijen

  Wanneer uw partij wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 dan moet u de volgende stappen (deels) doorlopen.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  De vorige gemeenteraadsverkiezingen vonden plaats op woensdag 21 maart 2018. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Veendam was toen 51,38%.

 • Verkiezingsborden posters deelnemende partijen

  De gemeente Veendam laat de verkiezingsborden voor de posters van politieke partijen vooraf drukken. Hiervoor kunnen verkiezingsposters van deelnemende partijen aan de Gemeenteraadsverkiezingen tot en met 13 februari 2022 worden gemaild.