Aanleg Ovonde en vernieuwing Sorghvlietlaan

Aanleg en vernieuwing

De Sorghvlietlaan tussen de rotonde Aquaplein en de aansluiting met de R. H. van Deestweg in Veendam krijgt een nieuw gezicht. Er worden diverse aanpassingen gedaan aan de weg en er wordt een ovonde (een ovale rotonde) aangelegd. Op deze manier wordt deze kant van het centrum in bereikbaarheid en kwaliteit verbeterd en er wordt gewerkt aan een betere biodiversiteit en klimaatadaptatie.

 

Onderwerpen

  • Ontwerp

    De Sorghvlietlaan tussen de rotonde Aquaplein en de aansluiting met de R. H. van Deestweg in Veendam krijgt een nieuw gezicht. Er worden verschillende aanpassingen gedaan aan de weg en er wordt een ovonde (ovale rotonde) aangelegd. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van het centrum vanaf de Sorghvlietlaan en de kwaliteit van het gebied verbeterd.

  • Planning werkzaamheden

    De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase start op maandag 7 november 2022. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind volgend jaar klaar.

  • Omleidingen fase 1

    Vanwege de werkzaamheden zijn er vanaf 7 november omleidingen voor het verkeer. Deze worden met borden aangegeven. Via deze webpagina houden wij u op de hoogte voor de dan geldende omleidingen.

Sorghvlietlaan Ovonde

Sorghvlietlaan impressie