Verkeer en parkeren

 • Mobiliteitsplan Veendam

  Op 7 februari 2022 heeft de gemeenteraad het ‘Mobiliteitsplan Veendam 2022-2030’ vastgesteld. In dit plan is het gemeentelijk beleid op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende jaren tot 2030 vastgelegd. Denk daarbij aan onderwerpen als wegenstructuur, parkeerplaatsen, fietsnetwerk en openbaar vervoer.

 • Verkeersveiligheid

  Met verkeer heeft iedereen te maken. Of u nu loopt, fietst of met de auto rijdt. Iedereen is weggebruiker. Onze taak is om samen met u te zorgen voor een goede verkeersveiligheid, door het veilig inrichten van wegen en kruisingen en voorlichting geven.

 • Parkeren in het centrum

  U heeft in het centrumgebied een parkeerschijf nodig om uw auto te parkeren. Bewoners van het centrumgebied kunnen een permanente ontheffing aanvragen bij de gemeente.

 • Parkeervergunning voor bewoners

  Heeft u een auto en woont u in het centrum? Dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. U hoeft dan niet iedere keer een parkeerschijf te gebruiken. U kunt alleen een ontheffing krijgen voor de parkeerschijfzone waar u aan woont.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Als u langer dan een half jaar niet meer dan 100 meter kunt lopen zonder hulp, kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet bij uw huis parkeren? U kunt misschien een gehandicaptenparkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats met een bord waarop uw kenteken staat.

 • Laadpaal aanvragen

  Elektrisch vervoer zal in Nederland in de toekomst toenemen. Laadzekerheid voor elektrisch rijden is daarbij van groot belang. De behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte zal daardoor toenemen. Niet iedere inwoner of ondernemer heeft immers een eigen oprit met de mogelijkheid om een elektrisch oplaadpunt te realiseren. Een aanvraag voor de plaatsing van een openbare laadpaal bij u in de omgeving doet u via openbaarladen.nl.

 • Gladheidsbestrijding

  Het is belangrijk dat u zo goed mogelijk over de wegen kunt rijden. Daarom strooit de gemeente zout wanneer het gaat vriezen of wanneer het ijzelt.