Let opOp dit moment vindt er onderhoud plaats op deze website. De website en formulieren kunnen daardoor minder goed bereikbaar of traag zijn. Uw online aanvraag of melding kan vertraagd bij ons binnenkomen. Onze excuses voor eventueel ongemak. De gemeente veendam is bereikbaar via mail: info@veendam.nl of telefonisch: 0598 652222 (tussen 8.30 en 15.00 uur).

Melding kapotte straatlantaarn

Ziet u een lantaarnpaal die niet brandt of kapot is? Meld dit dan bij de gemeente. Geef ook het nummer van de lichtmast door. Deze vindt u op de sticker op de straatlantaarn.

Aanpak

Wilt u een melding doen van een lantaarnpaal die niet brandt of kapot is? Neem dan contact op met de gemeente. Dat gaat zo:

  • Bel de gemeente: 0598 652222
  • Het is belangrijk om het nummer van de lichtmast door te geven
    • deze staat op een sticker op de lichtmast en begint met een 'V'.
    • Is de lichtmast kapot maar heeft de lichtmast geen sticker? Geeft  dit dan ook door bij uw melding.

lichtmast sticker Veendam met tekst: V4428

Melding aangereden lantaarnpaal

Is er een lantaarnpaal aangereden? En staat de lantaarnpaal erg scheef of liggen er losse draden? Dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeente: 0598 652222.

Wij zullen met spoed een monteur sturen, deze zal de mast binnen 24 uur zeker stellen om verdere ongelukken te voorkomen. U kunt ook een WhatsApp bericht sturen. Foto's van de situatie zijn altijd welkom.

Spoedmeldingen buiten kantoortijden

Bel bij gevaarlijke situaties of spoedgevallen buiten kantooruren met 0598 652222.

Wat gebeurt er met mijn melding?

De melding over een kapotte lamp geven wij door aan de beheerder. De beheerder schakelt onze aannemer (Dynniq) in. De aannemer stuurt meestal binnen 5 werkdagen een monteur langs om het probleem op te lossen.

Eenvoudige storingen, zoals een kapotte lamp, kan de monteur meestal meteen oplossen. Soms moeten er onderdelen besteld worden. Als de bestelling binnen is zal de aannemer opnieuw een monteur langs sturen om het nieuwe onderdeel te plaatsen.

Als een storing wordt veroorzaakt door een storing aan het ondergrondse elektriciteitsnetwerk neemt onze aannemer contact op met Enexis. Enexis stuurt binnen 5 werkdagen een monteur langs om het probleem te onderzoeken.

Waarom duurt het soms zo lang voor het probleem opgelost is?

We proberen storingen binnen 5 werkdagen te verhelpen. Soms duurt het langer.

De onderhoudsaannemer (Dynniq) lost storingen meestal ook binnen 5 werkdagen op. Dat lukt niet altijd. Soms is niet duidelijk wat de oorzaak is of is vervangend materiaal niet op voorraad. De levertijd van onderdelen of masten is erg lang (tot wel 10 weken). In sommige gevallen geeft de gemeente opdracht om een noodarmatuur te plaatsen.

Storingen aan het ondergrondse elektriciteitsnetwerk worden verholpen door Enexis. Eenvoudige storingen lossen zij binnen 5 werkdagen op. Soms zijn er problemen met de kabels of aansturing, deze storingen zijn meestal niet binnen 5 werkdagen op te lossen. Vaak is er een speciale meetwagen nodig om het elektriciteitsnet door te meten of moeten er onderdelen besteld worden, ook dit kost tijd.