Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid staat hoog op ons lijstje. Hoe houden we onze werknemers vitaal en blijven we ze ontwikkelen, zodat ze met plezier hun werk doen en hun volledige potentie benutten? Dit doen we door onder andere door het regelmatig voeren van het gesprek hierover en elkaar daarin te bevragen.

Wij vinden dat je zelf verantwoordelijk bent voor je loopbaan en het vergroten en/of behouden van je inzetbaarheid, zodat jouw positie binnen en buiten de organisatie verbetert.

Vitaliteit

Wij vinden de vitaliteit van werknemers belangrijk, nu én in de toekomst. Vitale werknemers zijn gelukkiger, hebben meer energie en kunnen beter omgaan met stress. En wanneer jij lekker in je vel zit, werk je met meer plezier! Werknemers van de gemeente Veendam kunnen daarom gebruik maken van de mogelijkheid om met korting te sporten bij sportscholen in de gemeente of op bepaalde tijdstippen gratis baantjes te zwemmen in zwembad Tropiqua in Veendam. 

Opleiding, vorming en training

Wij faciliteren je door middel van opleiding, vorming en training en het opdoen van werkervaring. En wij  ondersteunen je bij het vergroten, verbreden en ontwikkelen van je inzetbaarheid en mobiliteit. We kennen een eigen “Veendam academie”. De medewerker van Veendam kan dan gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan trainingen en workshops, gericht op het verkrijgen of vergroten van kennis, ontwikkelingen in het vakgebied, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, veilig en gezond werken, vaardigheden.