Hulp of zorg nodig?

Vindt u het moeilijk om sommige dingen nog zelf te doen? Bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een beperking? Of bent u langere tijd mantelzorger en vindt u het moeilijk om alles nog goed te regelen? Er zijn organisaties die u dan kunnen helpen. Zoals een klussendienst of maaltijdservice.

Lukt het niet om het zelf te regelen? Bespreek uw vraag dan met ons. Er zijn veel verschillende dingen die u kunt bespreken, zoals hulp bij geldzaken, een aanpassing in uw woning, speciaal vervoer of een schoonmaker. Zo kunt u met wat hulp in uw eigen huis blijven wonen.

Ook is opvang mogelijk. Bijvoorbeeld een dagbesteding voor ouderen. Of opvang van daklozen, mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of voor mensen met psychische problemen.

U kunt op 2 manieren hulp krijgen:

  • U krijgt hulp en de aanbieder regelt de betaling met de gemeente.
  • U krijgt een persoonsgebonden budget (pgb) en koopt zelf uw zorg in.

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden. Deze zijn bijvoorbeeld:

  • Voor sommige dingen vragen we een eigen bijdrage.
  • We doen altijd onderzoek naar wat u nog zelf kunt doen en of u al hulp krijgt. We kijken ook of er andere mensen of organisaties zijn, die u kunnen helpen.

Termijn

We nemen de beslissing zo snel mogelijk nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen. Dit doen we in ieder geval binnen 6 weken.

Aanpak

Hulp vanuit de Wmo regelt u bij de gemeente waar u woont. We kijken dan naar uw vraag, hoe u woont, of u familie en vrienden in de omgeving heeft en of u inkomen heeft. Dit gaat zo: 

Bezwaar & beroep

Bent u het niet eens met de beslissing? U kunt bezwaar maken bij de gemeente. Doe dit binnen 6 weken nadat u de beslissing heeft ontvangen. Als u het daarna niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift, kunt u in beroep gaan. Dit doet u bij de rechtbank.

 

AVG

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.