Open Monumentendag

Dit item is verlopen op 02-10-2017.

Op zaterdag 9 september 2017 openen 13 monumenten in Veendam en Pekela tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Boeren, burgers en buitenlui

Net als voorgaande jaren werken de gemeenten Veendam en Pekela samen om zo een nóg uitgebreider aanbod te kunnen presenteren. Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

In het Veenkoloniaal Museum wordt de geschiedenis van de Veenkoloniën verteld, maar zijn ook de tijdelijke exposities de moeite waard.  Ook op verschillende andere plekken zijn monumenten geopend. Het oudste gedeelte van het gemeentehuis, de Grote Kerk in Veendam en theetuin ‘De Kainstobbe’ zijn geopend voor publiek. Daarnaast is in het gemeentehuis en het VVV-agentschap de Winkler Prins wandelroute gratis verkrijgbaar. Deze wandeling is 6,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5-2 uur.

Programmaboekje

Bent u benieuwd naar de opengestelde monumenten in Veendam en Pekela? Ze staan allemaal in een programmaboekje. Exemplaren van dit boekje zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle opengestelde monumenten.