Uw WOZ-waarde

Beoordeel uw eigen WOZ-waarde. Elk jaar ontvangen de eigenaren en gebruikers van panden of grond een aanslag onroerende-zaakbelasting (OZB) van de gemeente  Veendam.

Hoeveel OZB u betaalt, hangt onder meer af van de WOZ-waarde. De WOZ-waarde is ook bepalend voor de hoogte van enkele waterschaps- en rijksbelastingen.

De gemeente geeft al in 2016 een aantal eigenaren de mogelijkheid de waarde voor belastingjaar 2017 en andere gegevens van de woning te controleren en aan te passen. Deze eigenaren hebben hierover een brief ontvangen . In de brief die inwoners ontvangen staat een unieke toegangscode. Woningeigenaren kunnen hiermee online hun gegevens controleren en eventueel aanpassen. Nadat de gegevens zijn aangepast controleert een taxateur de gegevens. Als de taxateur de gegevens heeft gecontroleerd ontvangt de woningeigenaar een e-mail.

Inloggen en informatie

U kunt inloggen en uw gegevens controleren als u deze brief heeft ontvangen. Voor meer informatie over het beoordelen van de WOZ-waarde of vragen over gemeentelijke belastingen kunt u contact opnemen met de gemeente Veendam.