Verkiezingen

Verkiezingen in Veendam

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de provinciale staten en de algemeen besturen van de waterschappen plaats. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft om straks uw stem te kunnen uitbrengen. U ontvangt de stempas uiterlijk twee weken voor de verkiezingen.

Alle onderwerpen verkiezingen

 • Verkiezingsborden posters deelnemende partijen

  De gemeente Veendam laat de verkiezingsborden voor de posters van politieke partijen vooraf drukken.

 • Nadere regels voor verkiezingsreclame gemeente Veendam

  De nadere regels zijn van toepassing binnen het grondgebied van de gemeente Veendam, voor zover hierdoor geen strijdigheid ontstaat met hogere regelgeving.

 • Ondersteuningsverklaringen

  Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt.

 • Stemmen op 15 maart 2023

  Waarom stemmen, wie mogen er stemmen, stempaskwijt, verhuisd, uitleg en hulp bij stemmen.

 • Stembureaus

  In de gemeente Veendam kunt u kiezen in welk stembureau u gaat stemmen. De stembureaus zijn op 15 maart 2023 geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden.

 • Eerdere verkiezingsuitslagen

  Kijk in de databank van de Kiesraad voor eerdere verkiezingsuitslagen.

 • Iemand anders voor u laten stemmen

  Als u zelf niet kunt stemmen, kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Dit doet u door een machtiging af te geven. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Dit kan middels een onderhandse volmacht of een schriftelijke volmacht. De persoon die wordt gemachtigd, kan de volmacht stem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen.