Recreatie, sport en evenementen

Parkstad Veendam

Veendam is dé Parkstad van de provincie Groningen met ruim 27.000 inwoners, veel groen, mooie waterpartijen en karakteristieke elementen. Door de vele voorzieningen met een nieuw Leer-en Sportpark (LSP), een bibliotheek, het theater en een subtropisch zwembad is het fijn in Veendam te leren, wonen, werken of te recreëren.

Al vanaf het moment dat de eerste turfschop de grond in ging heeft Veendam zich ontwikkeld als een centrum van wereldwijde handel. Honderden schepen voeren ooit af en aan een brachten ongekende welvaart en diversiteit. Souvenirs uit verre streken sierden vele kapiteinshuizen en zorgden voor avontuurlijke verhalen.

Deze geweldige geschiedenis straalt af van de sfeervolle huisjes langs het Oosterdiep en de statige vila's in het centrum. De energie van de industriële revolutie leeft voort tijdens een rit met de stoere Russische stoomlocomotief van de STAR museumsppoorlijn.

Diep in de ondergrond wordt tegenwoordig het zuiverste zout ter wereld gewonnen een bron van wellness voor kuuroorden in binnen- en buitenland.

Ook het groene en waterrijke karakter van Veendam is verrassend! Een picknick in één van de vele parken, een buitenrit te paard of een lange kanotocht zijn maar een paar van de vele mogelijkheden.

In het centrum vindt u een uitgebreid aanbod van winkels, gezellige eetgelegenheden en een theater. Veendam heeft zowel voor de toeristen als inwoners veel te bieden.

Kinderboerderij

De kinderboerderij in Veendam is gebouwd in 1976 door de gemeente. Hier vindt u konijnen, geiten, kippen, varkens en nog vele andere dieren. In het voorjaar worden de jonge dieren geboren. Ook dan is een bezoekje aan de kinderboerderij zeker de moeite waard.

Openingstijden

Pasen tot en met herfstvakantie:

  • Maandag tot en met zondag: 10.00 - 17.00 uur

Na de herfstvakantie tot Pasen:

  • Maandag tot en met zondag: 10.00 - 16.00 uur

Met Kerst en Nieuwjaarsdag is de kinderboerderij gesloten.

Contact

Telefoonnummer: 0598 619830
Bij geen gehoor (b.g.g.) Manege Lipizza: 0598 615397

Bezoekadres

 Woldlaan 5, 9642 LX Veendam