Wijkbudgetten

Om inwoners meer zeggenschap te geven en om de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk te verbeteren, verstrekt de gemeente jaarlijks aan elke wijk een wijkbudget voor voorzieningen en/of activiteiten die niet binnen het reguliere beleid vallen.

De beheerteams zijn beheerder van het wijkbudget en hebben veel vrijheid om te bepalen waar het geld aan kan worden besteed. Uit het wijkbudget kunnen activiteiten worden gefinancierd, maar bijvoorbeeld ook kleine voorzieningen als een stroompunt voor buurtmarkten, een bankje, een picknicktafel, kunstwerken enzovoort.

Alle inwoners in een wijk kunnen ideeën aanleveren. Voorwaarde is wel dat de activiteit toegankelijk is voor de bewoners van de wijk, buurt of straat.

Heeft u een idee voor een activiteit of een ander initiatief in uw buurt waarmee de leefbaarheid wordt bevorderd? Leg dit dan voor aan het beheerteam in uw wijk voor een bijdrage uit het wijkbudget.

Voorwaarden

Aan de volgende voorwaarden moet een aanvraag voor een bijdrage uit het wijkbudget voldoen:

  • de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk bevorderen
  • dit jaar nog uitgevoerd kunnen worden
  • toegankelijk zijn voor inwoners van de wijk, buurt of straat

Aan het initiatief mogen geen onderhoudskosten voor de gemeente verbonden zijn.

Wilt u een activiteit of ander klein initiatief uitvoeren in uw buurt ? Of wilt u overleggen of uw idee in aanmerking komt voor een bijdrage? Neem dan contact op met het beheerteam in uw wijk.