Beschermd Wonen

Kunt u niet (meer) zelfstandig of zonder begeleiding ergens wonen vanwege psychische of sociale problemen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor Beschermd Wonen. Beschermd Wonen betekent dat u veilig woont en begeleiding en toezicht krijgt. Aan huis, in uw eigen woning, of in woonruimte of een woongroep van een instelling van Beschermd Wonen. In Beschermd Wonen leert u verantwoordelijk om te gaan met uw woonsituatie, waaronder uw financiën. Ook kan op u worden gelet om er zeker van te zijn dat u goed voor uzelf en uw medebewoners zorgt.

Aanvragen Beschermd Wonen

Wanneer u denkt Beschermd Wonen nodig te hebben, kunt u bij ons een aanvraag doen. Wij gaan dan met u in gesprek. Wij zullen zorgen dat u, als dat echt nodig is, Beschermd Wonen krijgt. U kunt mailen naar beschermdwonen@veendam.nl of bellen met het algemene nummer van de gemeente Veendam 0598 652222. U wordt dan doorverbonden naar de juiste medewerker. Hier kunt u ook terecht met vragen over Beschermd Wonen.

Wijziging Beschermd Wonen doorgeven

Bent u inwoner van de gemeente Veendam,  zit u al in Beschermd Wonen en wilt u een wijziging in uw situatie doorgeven? Of heeft u de wens om van zorgaanbieder te veranderen? Dan moet u vanaf 1 juli 2021 contact opnemen met de gemeente Veendam.