Beschermd wonen

Kunt u niet (meer) zelfstandig of zonder begeleiding ergens wonen vanwege psychische of sociale problemen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor Beschermd Wonen. beschermd wonen betekent dat u veilig woont en begeleiding en toezicht krijgt. Aan huis, in uw eigen woning, of in woonruimte of een woongroep van een instelling van beschermd wonen. In beschermd wonen leert u verantwoordelijk om te gaan met uw woonsituatie, waaronder uw financiën. Ook kan op u worden gelet om er zeker van te zijn dat u goed voor uzelf en uw medebewoners zorgt.

Beschrijving

Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag begeleiding of bescherming nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer iemand psychische problemen heeft. En omdat er kans is dat iemand een gevaar is voor zichzelf of anderen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor beschermd wonen. Vaak wonen er meerdere mensen in 1 huis. Zij wonen dan in een veilige omgeving met begeleiding. Beschermd wonen kan tijdelijk zijn.

Aanpak

Aanvragen beschermd wonen

Wanneer u denkt beschermd wonen nodig te hebben, kunt u bij ons een aanvraag doen. Wij gaan dan met u in gesprek. Wij zullen zorgen dat u, als dat echt nodig is, Beschermd Wonen krijgt. U kunt mailen naar beschermdwonen@veendam.nl of bellen met het algemene nummer van de gemeente Veendam 0598 652222. U wordt dan doorverbonden naar de juiste medewerker. Hier kunt u ook terecht met vragen over beschermd wonen.

Wijziging beschermd wonen doorgeven

Bent u inwoner van de gemeente Veendam, zit u al in beschermd wonen en wilt u een wijziging in uw situatie doorgeven? Of heeft u de wens om van zorgaanbieder te veranderen? Dan moet u contact opnemen met de gemeente Veendam.