Gecombineerde Leefstijl Interventie

Gecombineerde Leefstijl Interventie

In de gemeente Veendam zijn drie praktijken gestart met de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). De praktijken Fysio Topzorg, Fysiotherapie Torenstraat en Isabelle Blaes zetten zich samen met de gemeente in voor een gezonde leefstijl. De GLI is een tweejarig traject voor inwoners met overgewicht. Ze krijgen begeleiding van een leefstijlcoach en vanuit de gemeente krijgen zij begeleiding van een beweegcoach voor beweegactiviteiten. Er is een verwijzing van de huisarts nodig om mee te kunnen doen met de programma’s. De programma’s worden vergoed vanuit de zorgverzekering en het eigen risico wordt niet aangesproken.

De leefstijlcoaches lichten de interventies toe in de volgende tabjes. Wilt u meer informatie over de GLI of heeft u vragen over de verwijzing neem dan contact op met Veendam Beweegt: veendambeweegt@veendam.nl of 0598 652222.

Isabelle Blaes – Coachen op Leefstijl

Isabelle Blaes foto door W. van DijenIsabelle Blaes, gevestigd aan de Nijverheidsstraat in Wildervank, geeft het programma CooL. CooL staat voor Coachen op Leefstijl. Het doel van CooL is dat je gezonde gewoontes gaat bedenken en oefenen die bij jou en jouw leven passen. Die gezonde gewoontes gaan ervoor zorgen dat je afvalt en je fitter gaat voelen en het vergroot ook je zelfvertrouwen. Vertrouwen hebben in jezelf voelt goed en het maakt het makkelijker om je gezonde gewoontes en het gewicht dat bij jou past vast te houden.

Wanneer je de GLI CooL volgt heb je gedurende twee jaar zowel bij de groepsbijeenkomsten als bij de individuele gesprekken altijd dezelfde begeleider: een BLCN-gecertificeerde leefstijlcoach. In Veendam/Wildervank is dat Isabelle Blaes.

Er zijn inmiddels acht CooL-groepen gestart. Drie daarvan hebben het programma al helemaal afgerond. Een paar reacties van deelnemers: 

  • Ik ben rustiger in mijn hoofd geworden en ik kan betere en gezondere keuzes maken. 
  • Ik heb geleerd dat bezig zijn met afvallen ook leuk kan en zonder oordelen. 
  • Bewustere keuzes kunnen maken, vooral in eten en meer sporten, dat blijf ik doen omdat ik weet dat het me goed doet. 
  • Dat ik ben afgevallen en dat m’n suiker naar beneden is en dat ik mij veel fitter voel en lekkerder in mijn vel. 
  • Ik luister over het algemeen beter naar mezelf qua signalen van drukte en stress en kan dingen beter loslaten.
  • Ik ben milder naar mezelf geworden en zorg beter voor mezelf en dat gun ik mezelf ook.

Meer informatie over Cool en Isabelle Blaes is terug te vinden op iblaes.nl of via mail: info@iblaes.nl.

Logo Cool Coaching op Leefstijl