Veenjagerspad Borgerswold

Het Veenjagerspad is een beleef- en beweegpad, een route van ongeveer 2,5 kilometer. Op deze route staan beleef- en beweegtoestellen. Door deze combinatie van beleven en bewegen is de route leuk voor iedereen. Zo kunnen kinderen al klimmend, tijgerend, slingerend en zwiepend op avontuur.

De toestellen bevatten leuke en spannende opdrachten waarmee aan het eind een attentie te verdienen is. De opdrachten zijn te maken via een opdrachtenboekje dat af te halen is bij ’t Hoeske of via de website te benaderen is. Voor de sportievelingen biedt het beweegpad van de route allerlei veelzijdige sport- en beweegmogelijkheden, voor bijvoorbeeld bootcamp lessen of een naar eigen wens in te vullen sportieve route.

Bezoek het Veenjagerspad

Ambitie

Het Beleef- en Beweegpad Veenjagerspad past geheel in lijn met de ambitie die is opgenomen in de in maart 2021 vastgestelde sportnota 2021-2026 “Samen brengen we Veendam in beweging”. Door het realiseren van de belevings-/bewegingsroute door Borgerswold kunnen kinderen en ook de meelopende volwassenen een leuke actieve wandeling maken, waardoor ze lekker bewegen. De uitdagende toestellen zorgen er onderweg voor dat de kinderen zowel plezier ervaren als hun conditie en motoriek verbeteren.

Athletic Skills Model

In de route worden ook de 10 grondvormen van bewegen van het Athletic Skills Model (ASM) van het Leer- en Sportpark geïntegreerd. Hierdoor kan de belevings-/ bewegingsroute ook worden gebruikt tijdens de gymlessen, klassenuitjes of voor een naschoolse georganiseerde activiteit.