Fase 2 en 3 vernieuwing Sorghvlietlaan en aanleg ovonde

Momenteel zijn we druk bezig met de laatste werkzaamheden voor de openstelling van de Korteleegte, ovonde en Sorghvlietlaan, zodat alles open kan voor de bouwvak (de bouwvak is van 7 augustus tot en met 25 augustus).

Momenteel zijn we druk bezig met de laatste werkzaamheden voor de openstelling van de Korteleegte, ovonde en Sorghvlietlaan, zodat alles open kan voor de bouwvak (de bouwvak is van 7 augustus tot en met 25 augustus).

Afrondende werkzaamheden (fase 2) na de bouwvak

Er zijn nog een aantal werkzaamheden die we in deze fase moeten afronden. Dit heeft geen gevolgen voor de openstelling van de Korteleegte, de ovonde en de Sorghvlietlaan. De afrondende werkzaamheden zijn gepland voor na de bouwvak (vanaf 25 augustus).

Slijtlagen fietspaden

Vanwege de regen hebben we de slijtlagen voor de fietspaden niet kunnen aanleggen. Het aanbrengen van slijtlagen vereist droge omstandigheden. Zodra de bouwvak voorbij is en het weer het toelaat, zullen we zo snel mogelijk starten met deze werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden zullen we gebruik maken van verkeersregelaars om een soepele doorstroming van het verkeer te waarborgen.

Markeringen

De markering moet nog worden aangebracht. Door het slechte weer hebben we dit ook nog niet kunnen uitvoeren. Er worden borden geplaatst met “Markering ontbreekt”.

Let op: In de rijbaan Sorghvlietlaan zijn bij de oversteken drempels aangebracht.

Voetpaden tussen rijbaan Korteleegte en Aquaplein

Het aanleggen van de voetpaden tussen de rijbaan Korteleegte en het Aquaplein is nog gaande. We zetten ons in om deze zo snel mogelijk te voltooien, zodat voetgangers veilig en gemakkelijk de ovonde kunnen gebruiken. Tot die tijd kunnen voetgangers gebruikmaken van de fietspaden.

Bestratingswerkzaamheden bij Tropiqua

Voor het gedeelte bij Tropiqua worden nog bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. De overige werkzaamheden zullen plaatsvinden nadat de bouwvak voorbij is. Dit heeft geen gevolgen voor de toegankelijkheid van Tropiqua. 

Straatmeubilair

Er zullen onder andere fietsbeugels en vuilnisbakken worden geïnstalleerd. Dit wordt na de bouwvak opgepakt. 

Fase 3: Aanleg parkeerplaatsen en voltooiing noodoplossing

Na de bouwvak (na 25 augustus) gaan we verder met fase 3. In deze fase zal de focus liggen op de aanleg van parkeerplaatsen bij de ovonde. In de loop van fase 3 wordt er een verhoogde kruising op de T-splitsing Langeleegte/Steenstraat aangebracht. Wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd gaan worden volgt nadere berichtgeving op social media en op deze website.

Deelgebied 4 fase 3 kaart van de bereikbaarheid, heeft u problemen met de toegankelijkheid dan kunt u contact opnemen met de gemeente

(klik op het kaartje voor een vergroting)