2023

 • Gemeente Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

  30 mei 2023

  De gemeente Veendam heeft een woning aan de Torenstraat in de gemeente gesloten voor 6 maanden. In dit pand is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. In totaal gaat het om ruim 286 planten.

 • Afronding metingen afwijkend geluid Windpark N33

  23 mei 2023

  De afgelopen twee weken zijn metingen naar afwijkend geluid (bromtonen) van de windmolens bij de N33 uitgevoerd bij woningen die dicht bij het windpark staan en in één van de windmolens zelf (in de gondel van de molen). Het aanvullend onderzoek werd uitgevoerd door de partijen die betrokken zijn bij het windpark: de gemeenten Veendam, Oldambt en Midden-Groningen, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, fabrikant Siemens-Gamesa en de exploitanten van het windpark, RWE en Eurus Energy. Vandaag is die meetperiode afgelopen en is de meetapparatuur weggehaald uit de windmolen en bij de woningen. De resultaten worden de komende periode geanalyseerd.

 • Burgemeester Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

  17 mei 2023

  De burgemeester van Veendam heeft 16 mei jl. een pand aan de Poststraat in de gemeente gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 250 planten ontdekt en ontruimd.

 • Nederlands kampioen judoka Lars van Oostrum gehuldigd

  16 mei 2023

  Judoka Lars van Oostrum (20) uit Wildervank wist 18 februari jongstleden het Nederlands kampioenschap in de leeftijdscategorie onder 21, -90 kilo in de wacht te slepen tijdens het NK in Dordrecht. Maandag 15 mei 2023 is Lars van Oostrum voor deze prestatie gehuldigd door burgemeester Berry Link in het gemeentehuis in Veendam.

 • Fietstocht voor senioren vrijdag 26 mei

  11 mei 2023

  Op vrijdag 26 mei organiseert Veendam Beweegt wederom een fietstocht voor senioren. De fietstocht van ongeveer 25 km is onderdeel van het gratis beweegprogramma voor 50+ers. Er kan met alle soorten fietsen worden meegedaan. De route wordt gezamenlijk gefietst maar, in een kleiner groepje of per tweetal fietsen is ook mogelijk, zolang de afstand onderling niet te groot wordt.

 • Veendammer Sportweek

  11 mei 2023

  In de week van 22 tot en met 28 mei organiseert Veendam Beweegt in samenwerking met sportaanbieders uit de gemeente Veendam de Veendammer Sportweek. In deze week openen de deelnemende sportaanbieders hun deuren om Veendammers in beweging te krijgen. De week zal met een speciale Kick Off afgetrapt worden op 19 mei.

 • Woonavond 9 mei

  09 mei 2023

  De gemeente wil graag horen hoe inwoners over het wonen binnen de gemeente Veendam denken. Daarom organiseren we een Woonavond. We horen daar graag wat u belangrijk vindt en hoe u over bepaalde thema’s denkt. Uw inbreng in de Woonavond nemen we mee bij het opstellen van de nieuwe Woonvisie.

 • Gewijzigde huisvuilinzameling tijdens de komende feestdagen

  09 mei 2023

  In verband met de komende feestdagen wijzigt de huisvuilinzameling in de gemeente Veendam. Wilt u de container om 7.30 uur aanbieden?

 • Stel je vraag via de live-chat van de gemeente, politie, jongerenwerk en Verslavingszorg Noord-Nederland

  03 mei 2023

  De gemeente Veendam organiseert samen met de politie, jongerenwerk en Verslavingszorg Noord-Nederland een live-chat op donderdag 11 mei 2023 van 19.30-21.00 uur. Tijdens de live-chat kun je vragen stellen over drugs- en middelengebruik, online pesten en digitale uitbuiting door het ongewenst delen van informatie en beelden. Ook andere veiligheidsvragen kun je stellen. Zo krijg je antwoord op vragen over veiligheid of advies voor het oplossen van je probleem.

 • 4 mei herdenking gemeente Veendam

  02 mei 2023

  Het is dit jaar 78 jaar geleden dat er voor Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Ook in 2023 staat de gemeente Veendam uitgebreid stil bij alle oorlogsslachtoffers die er toen, maar ook de afgelopen jaren gevallen zijn. Het jaarthema van de 4 mei herdenking is ‘Leven met oorlog’.

 • Feestelijke opening Kinderfietsroute Veendam

  01 mei 2023

  Donderdag 4 mei 2023 is de opening van de Kinderfietsroute in Veendam. Tussen 10.00 en 11.30 uur kan er gestart worden bij de kinderboerderij in Veendam (Woldlaan 5, 9642 LX Veendam). De Kinderfietsroute is een leuke (groot)ouder-(klein)kind-activiteit. Om de kinderfietsroute feestelijk te openen, wordt er voor extra vermaak gezorgd voor de kinderen. Na afloop kunnen de deelnemers nog iets lekkers ophalen. Helpen jullie Turbo mee om zijn sportspullen terug te vinden?

 • Stichting Sintcentrale Veendam is Veendammer van het Jaar 2022

  26 april 2023

  De organisatie Stichting Sintcentrale Veendam draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2022”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury) , en locoburgemeester Ans Grimbergen. De organisatie van de Sintcentrale Veendam, bestaande uit Brian van den End, Henk Folkringa en Marjan Ubels-Truin, is tijdens dit feestelijk moment in het zonnetje gezet. Het is de 15de keer dat deze titel is toegekend.

 • Zeven Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2023

  Op woensdag 26 april 2023 zijn 7 inwoners van de gemeente Veendam gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding.

 • De heer Norder ontvangt Koninklijke onderscheiding

  22 april 2023

  Op zaterdag 22 april 2023 is de heer Henk Norder (72) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Norder op de Toogdag in Brouwhotel Parkzicht in Veendam waar het 85-jarig jubileum van de vereniging Volkszang Veendam e.o werd gevierd. De heer Norder ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn 50-jarig jubileum als dirigent van de vereniging Volkszang Veendam e.o.

 • Gemeenten controleren bijna 200 garageboxen - Regionale aanpak ondermijning krijgt vorm

  21 april 2023

  Op een groot aantal plekken in de provincie Groningen zijn afgelopen week door verschillende gemeenten bijna 200 garageboxen gecontroleerd. De controles werden gedaan vanuit de regionale aanpak van ondermijnende criminaliteit.

 • Vaardigheidstoetsen voor de brandweer

  21 april 2023

  Op zaterdag 22 april 2023 worden er brandweervaardigheidstoetsen gehouden in Veendam van 8.00 tot 17.00 uur.

 • U kunt reageren op het onderzoeksplan voor ondergrondse opslag van waterstof in Zuidwending

  17 april 2023

  EnergyStock is van plan om waterstofgas ondergronds op te slaan op de locatie Energiebuffer Zuidwending. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat coördineert de besluiten over dit project. Het project is in een nieuwe fase gekomen: de onderzoeksfase. Deze fase begint met de publicatie van de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau. De omgeving kan 6 weken lang reageren op dit document. Ook is er op 10 mei 2023 een informatiebijeenkomst.

 • Expositie Aly van der Woude in gemeentehuis Veendam

  13 april 2023

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Aly van der Woude met 10 schilderijen. Aly heeft haar studie aan de kunstacademie in Den Haag gevolgd. Na haar opleiding heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Een stijl die in de loop der jaren verder is geëvolueerd en waarvan nu enkele werken in de expositie zijn te bezichtigen.

 • Autobranden - camerabeelden gevraagd

  12 april 2023

  In Veendam zijn de afgelopen dagen meerdere autobranden geweest.

 • OBS Noorderbreedte, CBS de Kern en Mgr. Bekkersschool zijn FitGaaf!

  06 april 2023

  De sportconsulenten van Veendam Beweegt zijn in januari 2023 gestart met het project FitGaaf! op drie basisscholen. De start was op OBS Noorderbreedte, daarna op CBS de Kern en vervolgens op de Mgr. Bekkersschool. Deze drie scholen zijn Fitgaaf! en kregen een Fitgaaf! sticker en springtouwtjes voor het schoolplein.

 • JEP Veendam biedt ambulante jeugdhulp in Veendam

  04 april 2023

  In de gemeente Veendam willen we dat ieder kind en jongere gezond, veilig en gelukkig kan opgroeien en de mogelijkheid krijgt om talenten te ontwikkelen. Soms is daar - naast ondersteuning door ouders, verzorgers of school - extra hulp bij nodig. Vanaf 1 april biedt JEP Veendam deze hulp aan. Wethouder Ans Grimbergen verrichtte maandag 3 april de aftrap.

 • Groningen presenteert miljardenpakket voor inlossen ereschuld gaswinning

  31 maart 2023

  Ereschuld: herstel en perspectief voor Groningen

 • Opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne verlengd

  31 maart 2023

  Sinds april 2022 is voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank ingericht voor de opvang van ongeveer 90 personen uit Oekraïne. De huurovereenkomst loopt af op 1 april 2023. Op 28 maart 2023 heeft het college van B&W besloten de huurovereenkomst met een jaar te verlengen.

 • Volgende week ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

  27 maart 2023

  De gemeente Veendam gaat volgende week (vanaf 3 april) een aantal graven bovengronds ruimen. Bovengronds ruimen betekent het verwijderen van grafbedekking.

 • Mevrouw B. Siepel-Dodde 104 jaar!

  23 maart 2023

  Mevrouw B. Siepel-Dodde is op woensdag 22 maart 2023 104 jaar geworden en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Veendam. Burgemeester Berry Link feliciteerde haar persoonlijk in het A.G. Wildervanckhuis in Veendam.

 • Fitgaaf! start op Mgr. Bekkersschool

  13 maart 2023

  Maandag 13 maart 2023 is het project Fitgaaf! Gestart op de Mgr. Bekkersschool in Veendam.
  Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. De Mgr. Bekkerschool is na de OBS de Noorderbreedte en CBS de Kern de derde school in Veendam waar het project wordt gestart.

 • Burgemeester Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

  09 maart 2023

  De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Van Delftstraat in de gemeente gesloten voor negen maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 473 planten ontdekt en ontruimd.

 • Rol vijf gemeenten bij onteigening Joodse eigendommen in oorlog onderzocht

  09 maart 2023

  Het onderzoek naar de rol van vijf Groningse gemeenten bij de onteigening van Joods onroerend goed tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog is afgerond. Donderdag 9 maart worden de uitkomsten gepresenteerd in het gemeentehuis van Winschoten. De titel van het onderzoek: ‘Vermoord en bestolen; Joden, hun overlevingskansen en hun onroerende eigendommen in en na de Tweede Wereldoorlog op het Groninger platteland.’

 • Gemeente Veendam keert voorschot energietoeslag 2023 uit

  Gemeente Veendam keert een voorschot van 500 euro van de energietoeslag 2023 uit aan iedereen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, die ook in 2022 energietoeslag heeft gekregen. Vóór 1 april 2023 wordt het bedrag uitbetaald.

 • Groen licht voor ontwikkeling duurzaam en toekomstbestendig gemeentehuis

  07 maart 2023

  De gemeente Veendam gaat aan de slag met de ontwikkeling van een duurzaam en toekomstbestendig gemeentehuis. De gemeenteraad heeft maandag 6 maart 2023 ingestemd met een scenario waarin wordt voorzien in centrale dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Veendam en centrale huisvesting van de ambtelijke organisatie.

 • Bevroren afval in containers

  01 maart 2023

  Wegens vorst zijn er problemen ontstaan bij het legen van containers. De kans is groot dat de inhoud bevroren is, waardoor het afval blijft vastzitten in de container en deze niet of niet volledig leeg kan worden leeggemaakt.

 • Aankondiging ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

  22 februari 2023

  De gemeente Veendam gaat in april 2023 een aantal graven bovengronds ruimen. Bovengronds ruimen betekent het verwijderen van grafbedekking.

 • Veendam gaat samenwerken met Hanzehogeschool Groningen in de ontwikkeling van keuzemodules voor studenten sportopleidingen

  17 februari 2023

  De gemeente Veendam (VeendamBeweegt) en de Hanzehogeschool Groningen gaan samenwerken en bieden een keuzemodule voor studenten van de ALO en Sportkunde aan. De keuzemodule ‘Creëren van een actieve en gezonde leefomgeving’ omvat theorielessen en een praktijkgedeelte.

 • Urnzuilen Buitenwoelhof

  17 februari 2023

  Vanaf 2023 heeft begraafplaats Buitenwoelhof een 'Bloemenveld'. Op dit veld staan urnenzuilen met urnamenten in verschillende vormen en kleuren. Hierin kan as van een dierbare worden geplaatst. De zuilen bieden ruimte voor maximaal twee asbussen. Tevens wordt de zuil tijdens de bijzetting voorzien van een naamplaatje.

 • Samenwerkingsafspraken over de bouw van 28.500 nieuwe woningen

  15 februari 2023

  Gemeenten, provincie en het Rijk werken nauw samen om de bouw van 28.500 woningen in de provincie Groningen tot en met 2030 te realiseren. Voor de regio's Eemsdelta, Oost-Groningen en Groningen-Assen hebben de gemeenten en provincies samen met minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening drie regionale woondeals ondertekend. Hierin staan afspraken over het aantal woningen dat per regio gebouwd wordt en de belangrijkste locaties. Ook staan in de woondeals aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden en wat de rol en inzet is van iedere partij om de woningen te realiseren. Er komen 3.293 in regio Eemsdelta, 3.846 in de regio Oost-Groningen en 21.370 woningen in de regio Groningen-Assen. Voor deze laatste regio werken provincies Drenthe en Groningen samen met de Groninger en Noord-Drentse gemeenten in de regio Groningen-Assen. De Groningse corporaties hebben een steunverklaring op de woondeals afgegeven.

 • Extra mogelijkheden voor financiële hulp in noodsituaties

  15 februari 2023

  Voor inwoners van de gemeente Veendam die in dringende financiële nood verkeren komen er extra mogelijkheden voor ondersteuning. De gemeente neemt deel aan Stichting Urgente Noden (SUN) Groningen en Drenthe. Op 13 februari tekenden wethouder Ans Grimbergen en Elly Pastoor van Stichting Urgente Noden (SUN) daartoe een convenant. De stichting verleent financiële hulp aan mensen in dringende financiële nood. De activiteiten van SUN passen in het armoedebeleid van de gemeente Veendam.

 • Ruim 261.000 bezoekers in 2022 naar zwembad Tropiqua

  08 februari 2023

  Zwem- en recreatiebad Tropiqua in Veendam heeft in 2022 in totaal 261.527 bezoekers mogen ontvangen. Na twee coronajaren met verschillende beperkende maatregelen zijn de bezoekersaantallen weer bijna terug op het niveau van voor corona. In 2019, het jaar voor de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, kwamen er 277.000 zwemmen in Tropiqua. Gelukkig hebben heel veel bezoekers de weg naar Tropiqua weer snel teruggevonden!

 • Aardbeving Turkije, Noord-Syrië en andere regio's

  07 februari 2023

  Turkije, Noord-Syrië en andere regio’s in naburige landen zijn zwaar geraakt door een verschrikkelijke natuurramp. En het gevaar is voor velen nog niet geweken.

 • Acantus bouwt 16 nieuwe woningen aan de 11e Laan in Wildervank

  06 februari 2023

  Deze week start de bouw van 6 eengezins- en 10 levensloopbestendige woningen aan de 11e Laan in Wildervank in Veendam. Naar verwachting zijn de woningen eind dit jaar klaar.

 • Start FitGaaf! op CBS De Kern

  06 februari 2023

  Maandag 6 februari 2023 is het project FitGaaf! op CBS De Kern in Veendam van start gegaan. Het is de tweede basisschool in Veendam die deelneemt aan het gezonde leefstijlprogramma voor leerlingen van de basisschool. Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan.

 • Kosten jaarwisseling Veendam lager dan vorig jaar

  26 januari 2023

  De jaarwisseling in Veendam is goed verlopen. De kosten voor onder andere het herstel van schade door de jaarwisseling zijn ten opzichte van vorig jaar gedaald. De kosten, inclusief personeelskosten, waren € 7.750,00. Er was voornamelijk schade aan afvalbakken, verkeersborden en straatkolken.

 • Inspiratieavond 'Spelen is het harde werken van kinderen'

  18 januari 2023
 • Wethouders geven sportieve start FitGaaf! op obs Noorderbreedte

  17 januari 2023

  Dinsdag 17 januari 2023 start het project FitGaaf! op obs Noorderbreedte in Veendam. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie op het gebied van gezond eten en drinken, genoeg slaap en voldoende beweging. Ook ouders kunnen meedoen. Via FitGaaf! worden leerlingen en hun ouders of verzorgers op een speelse manier bewust gemaakt wat er nodig is voor een gezonde leefstijl, wat er goed gaat en wat er misschien nog beter kan.

 • Inzameling kerstbomen

  02 januari 2023