2023

 • Gasbesluit moet duidelijker: regio vraagt rechter om oordeel

  07 december 2023

  Op verzoek van de regionale overheden buigt een zogenaamde voorzieningenrechter zich komende donderdag in Den Haag over het vaststellingsbesluit 2023/2024. De regio vindt dat het gasbesluit onduidelijk en op bepaalde punten zelfs tegenstrijdig is.

 • Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen

  07 december 2023
 • Stremming werkhuisbrug van 4 december t/m 8 december 2023 gelegen nabij Raadhuiskade 68 te Wildervank

  06 december 2023

  Vanaf maandag 4 december 2023 is de werkhuisbrug gestremd voor verkeer. De brug is gelegen nabij de Raadhuiskade 68 te Wildervank. Dit i.v.m. het vervangen van de damwand nabij en onder de brug.

 • Samen sterk voor een veilig buitengebied in Ommelanden-Midden

  Het uitgestrekte, landelijke gebied in de regio is de trots van veel inwoners hier. Criminelen vinden het buitengebied ook aantrekkelijk. Om inwoners en ondernemers in het buitengebied hier meer bewust van te maken, sloegen de drie gemeenten, politie, RIEC, brandweer, LTO, Platform Veilig Ondernemen, Terra MBO en het CCV de handen ineen voor het project ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied’. In de periode van begin oktober tot eind november organiseerden zij een bijeenkomst voor agrariërs, een online campagne en gesprekken met agrariërs op hun boerderij.

 • Veendam ontvangt Rijkssubsidie voor 3 woningbouwprojecten

  30 november 2023

  De gemeente Veendam heeft Startbouwimpuls subsidie van het Rijk ontvangen voor 3 woningbouwprojecten met in totaal 59 woningen. Startbouwimpuls is bedoeld voor woningbouwprojecten die zijn vastgelopen vanwege veranderende economische omstandigheden zoals gestegen rente en oplopende bouwkosten.

 • Informatieavond voor huiseigenaren in Sorghvliet - Subsidies en tips voor een energiezuinige woning

  29 november 2023

  Voor mensen met een koopwoning in Sorghvliet wordt op donderdag 7 december 2023 een informatieavond georganiseerd. De gemeente Veendam en Jouwbespaarcoach.com vertellen over de subsidies die er zijn en wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen. Zo bespaart u elke maand, wordt uw woning meer waard én woont u prettiger.

 • Eerste Veendammer sport- en cultuurgala een groot succes

  29 november 2023

  Op dinsdag 28 november 2023 vond het eerste Veendammer sport- en cultuurgala plaats met als thema ’t is goud. Het gala werd georganiseerd door Veendam Beweegt en team Cultuur van gemeente Veendam. In 9 verschillende categorieën werden prijzen uitgereikt aan sport- en cultuurhelden. Met ruim 400 bezoekers was de avond volledig uitverkocht.

 • Update energietoeslag 2023

  28 november 2023

  Wij zijn begonnen met het versturen van de toekenningen voor de energietoeslag 2023. Heeft u een brief van ons ontvangen over de energietoeslag? Dan hoeft u de energietoeslag niet zelf aan te vragen. Wij hebben al voor u gekeken of u aan de voorwaarden voor de energietoeslag voldoet. Vergeet niet om de toekenning goed te controleren.

 • Veendam Beweegt organiseert Veendammer Sport- en Cultuurgala

  28 november 2023

  Dinsdag 28 november 2023 vindt de eerste editie van het Veendammer Sport- en Cultuurgala plaats in het Theater vanBeresteyn Veendam. Een avondvullend programma met muziek, dans en de bekendmaking van de winnaars in 9 verschillende categorieën.

 • Uitnodiging voor de lezing: "Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen" door Janine Meins.

  22 november 2023

  In het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, geeft Janine Meins een lezing die het taboe doorbreekt rondom 'Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen'. Een belangrijk onderwerp dat ons allemaal raakt en aanzet tot bewustwording.

 • Leerlingen OBS de Noorderbreedte schitteren in debat in Raadszaal Veendam

  21 november 2023

  Op dinsdag 21 november voerden de leerlingen van groep 7 en groep 8 van OBS de Noorderbreedte een debat in de Raadszaal van de gemeente Veendam. Na een openingswoord van Burgemeester Sandra Korthuis, onthulden de jonge debaters trots de naam van hun politieke partij: Groep Noorderlicht met de slogan ‘’Brengt licht in de Duisternis". Onder leiding van wethouders Annelies Kleve en Henk Jan Schmaal behandelden de leerlingen in groepen verschillende stellingen. Plaatsvervangend griffier Max Westerhof was samen met een leerling de dagvoorzitter van het debat.

 • Heeft u een laag inkomen en veel zorg nodig? Dat kunt u mogelijk gebruik maken van de gemeentepolis!

  20 november 2023

  Goede zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn. De gemeente Veendam biedt ook in 2024 voor de mensen met een laag inkomen een zorgverzekering aan. Dit is de gemeentepolis. De gemeente helpt met het betalen van de premie en u krijg korting van Menzis.

 • Reizen tijdens de feestdagen

  14 november 2023

  Wij raden u aan uw WMO- en Hubtaxiritten voor de Kerstdagen zo spoedig mogelijk te reserveren in verband met de te verwachten drukte.

 • Bericht van burgemeester Sandra Korthuis

  14 november 2023

  Burgemeester Sandra Korthuis vertelt over haar werkzaamheden als burgemeester van Veendam. In het bericht leest u over de kennismakingsgesprekken, de begroting, de verkiezingen op 22 november én over de ontvangst van Sinterklaas.

 • Inschrijving subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal 10.000 euro in fases open vanaf 22 november

  14 november 2023

  Tussen 22 november en 13 december gaat de inschrijving voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal €10.000 open. De subsidie is voor mensen met een koopwoning om hun woning te verduurzamen of te verbeteren. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

 • Stem op jouw favoriet voor het Veendammer Sport- & Cultuurgala op dinsdag 28 november

  13 november 2023

  Dinsdagavond 28 november vindt het Sport- & Cultuurgala plaats in theater vanBeresteyn in Veendam. Tijdens deze feestelijke avond worden in 9 verschillende categorieën prijzen uitgedeeld. De avond staat geheel in het teken van lokale sport- & cultuuraanbieders en om hun leden in de spotlights te zetten. Je kunt nu stemmen op jouw favoriet.

 • Oranje Voetbal in Veendam – Oranje onder 18 (m) speelt in november tweeluik tegen Zweden

  13 november 2023

  De jeugdvoetballers van Oranje onder 18 gaan het in november in Veendam opnemen tegen hun leeftijdsgenoten uit Zweden. Het vriendschappelijke tweeluik wordt gespeeld bij Veendam 1894 in het Henk Nienhuis Stadion. De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 16 november om 18.30 uur en de tweede op zaterdag 18 november om 15.00 uur.

 • Wegstremming verkeer betreffende de Sorghvlietlaan tussen de rijbaan Korte Leegte en de ovonde (Boven Westerdiep)

  28 november 2023

  Vanwege beplantingswerkzaamheden in het kader van de boomfeestdag kan er voor doorgaand verkeer op woensdag 15 november 2023 tussen ca 08:00-12:00 uur geen gebruik worden gemaakt van de rijbaan tussen de Korte Leegte en de ovonde (Boven Westerdiep).

 • Gemeentehuis open voor Sint Maarten

  08 november 2023

  Leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad staan op zaterdag 11 november 2023 van 15.00 tot 17.00 uur aan de deur van het oude gemeentehuis voor de kinderen die Sint Maarten lopen. Kinderen met een lampion krijgen na het zingen van een liedje wat lekkers mee.

 • Veendam Beweegt organiseert gratis aquasport in Tropiqua Veendam

  08 november 2023

  Maak kennis met aquasport en de faciliteiten in Tropiqua Veendam tijdens de gratis zwemochtend voor volwassenen, op donderdagochtend 16 november 2023.

 • Na schooltijd bewegen met Veendam Beweegt: Sport- en Speluitleen en Turbo Beweegt

  06 november 2023

  Vanaf heden tot aan de kerstvakantie bestaat het naschools beweegaanbod van Veendam Beweegt uit 2 verschillende activiteiten: de Sport- en Speluitleen en Turbo Beweegt. Deelname aan beide activiteiten is gratis.

 • Breng grof tuinafval gratis naar het afvalbrengstation van 13 tot en met 18 november

  06 november 2023

  Van maandag 13 november tot en met zaterdag 18 november 2023 kunnen inwoners van de gemeente Veendam grof tuinafval gratis brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Woon je in Veendam en wil je graag je digitale vaardigheden verbeteren?

  01 november 2023

  In de huidige samenleving zijn digitale vaardigheden nodig om goed mee te kunnen komen. Ook in Veendam hebben veel mensen extra ondersteuning nodig bij het gebruik van hun computer, laptop, telefoon of tablet. Gelukkig staan er in Veendam drie belangrijke partijen klaar om inwoners te helpen met hun digitale vaardigheden: de Bibliotheek, Web in de Wijk en de Digicoaches. Deze drie organisaties bieden diverse cursussen die afgestemd zijn op verschillende wensen. Je kunt deelnemen aan spreekuren, workshops, of zelfs individuele begeleiding, vaak in samenwerking met SeniorWeb. Om ervoor te zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt bij je digitale vragen, hebben deze drie samenwerkende organisaties hun krachten gebundeld. Het merendeel van de cursussen wordt gratis aangeboden, maar voor sommige workshops kan een bescheiden vergoeding worden gevraagd. Deze samenwerking is er om jou te helpen je digitale vaardigheden te verbeteren, zodat je meer vertrouwen krijgt bij het gebruik van jouw computer laptop, telefoon of tablet.

 • Meld jouw sport- of cultuurheld aan voor het Sport- & Cultuurgala in Veendam

  01 november 2023

  Dinsdagavond 28 november wordt het eerste Sport- & Cultuurgala georganiseerd in de gemeente Veendam. Tijdens deze feestelijke avond worden in negen verschillende categorieën prijzen uitgereikt. Het doel van de avond is om lokale sport- en cultuuraanbieders en hun leden in de spotlights te zetten. Het gala vindt plaats in theater vanBeresteyn in Veendam. Nomineren is vanaf nu tot en met 8 november mogelijk.

 • Bespaarcoaches in Zeestratenwijk en Scheepskwartier op 2, 3 en 6 november

  01 november 2023

  Op donderdag 2, vrijdag 3 en maandag 6 november lopen de Bespaarcoaches rond in de Zeestratenwijk en het Scheepskwartier. Je herkent ze aan hun witte hesjes.

 • Veendam zoekt een nieuwe kroonbenoemde burgemeester

  31 oktober 2023

  De gemeente Veendam is op zoek naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Op dit moment wordt het burgemeesterschap waargenomen door Sandra Korthuis.

 • Gratis grof tuinafval brengen voor inwoners Veendam

  25 oktober 2023

  Van maandag 13 november tot en met zaterdag 18 november 2023 kunnen inwoners van de gemeente Veendam grof tuinafval gratis brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Een leven redden kan iedereen: jij ook!

  23 oktober 2023

  Elke dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een hartstilstand telt elke minuut en is snel reanimeren van levensbelang. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie en er een AED wordt ingezet. Als de ambulance onderweg is kun jij al iets doen! De gemeente Veendam zet zich daarom in om een zes-minutenzone op te zetten. Zo kunnen we levens redden. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

 • Niet onder mijn neus: Herkent u signalen van drugscriminaliteit?

  18 oktober 2023

  Wist u dat één op de vijf boeren in Nederland aangeeft wel eens door drugscriminelen te zijn benaderd? Drugscriminaliteit komt overal voor, dus ook in het buitengebied. Hier zijn vooral mensen met schuren of loodsen vormen een kwetsbare groep. Drugscriminelen zoeken actief naar zulke locaties en huren deze met leugens en de belofte van hoge contante bedragen. Als iemand het financieel al heel lastig heeft, dan kan het verhuren van een leegstaande schuur heel aantrekkelijk zijn. Maar dit is nooit zonder gevolgen.

 • Nieuw dienstvoertuig voor de Boa’s gemeente Veendam

  18 oktober 2023

  De Boa’s van de gemeente Veendam hebben een nieuwe dienstwagen in gebruik genomen. Burgemeester Sandra Korthuis reikte de sleutels van de bus uit aan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Burgemeester Korthuis: “De Boa’s doen belangrijk werk voor het vergroten van onze veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Veendam. Met de nieuwe bus zijn de Boa’s zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de gemeente.”

 • Kies je vakantieactiviteit – Herfstvakantie 2023

  16 oktober 2023

  Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober 2023 organiseert Veendam Beweegt dagelijks sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Alle activiteiten zijn te vinden in de Veendam Beweegt app. Je kunt je via de app aanmelden voor de verschillende activiteiten. Deelname aan de activiteiten is gratis.

 • Gemeente Veendam presenteert sluitende begroting 2024

  12 oktober 2023

  De primitieve begroting 2024 van de gemeente Veendam laat een overschot zien van ongeveer € 35.000,-. Op maandag 6 november 2023 bespreekt de gemeenteraad van Veendam de programmabegroting 2024, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2027.

 • Leerlingen Hoi Pippeloi en burgemeester Sandra Korthuis ontbijten samen

  10 oktober 2023

  Volgende week is de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Sandra Korthuis ontbijt op dinsdag 10 oktober 2023 met 22 leerlingen van kindercentrum Hoi Pippeloi uit Veendam. Om 08:00 uur schuift iedereen aan in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

 • Gemeentehuis kleurt roze en blauw om steun te betuigen aan iedereen die een baby heeft verloren

  10 oktober 2023
 • Veendam Beweegt organiseert “Jeu de boules” voor senioren

  09 oktober 2023

  Op woensdag 11 oktober 2023 organiseert Veendam Beweegt samen met deBasis Veendam een Jeu de boules ochtend voor beginners en ervaren spelers.

 • Onthulling vier gerestaureerde mozaïeken Anno Smith Dorpshuis Bijleveld

  03 oktober 2023

  Op zaterdag 7 oktober worden tussen 13.30 en 15.00 uur bij het dorpshuis Bijleveld in Wildervank vier prachtige mozaïeken onthuld. Maker is de Groninger kunstenaar Anno Smith. De vier mozaïeken zijn afkomstig van de Zuiderschool in Wildervank die in 1986 gesloopt is en stellen de verschillende facetten van het onderwijs voor. De gemeente Veendam stelt de mozaïeken ter beschikking aan het dorpshuis. Wethouder Annelies Kleve: ”We zijn erg blij dat de mozaïeken zijn behouden en in Wildervank een nieuwe bestemming hebben gekregen”. De onthulling zal uitgevoerd worden door wethouder Kleve van de gemeente Veendam en de voorzitter van dorpshuis Bijleveld, Kasper Roossien.

 • Livestream: Jongeren en agressie tegen ondernemers

  29 september 2023

  Je bent met drie vrienden in het winkelcentrum. Bij de winkel waar je naar binnen wil, krijg je te horen dat je maar met maximaal één ander een winkel in mag. Dat zijn regels die sommige gemeenten invoeren om geweld en agressie door jongeren tegen ondernemers te voorkomen.

 • Expositie: Het kinderboek in beeld

  27 september 2023

  Expositie ‘Het Kinderboek in Beeld’ door Alumni Kunstenaars Klassieke Academie (AKKA) in samenwerking met Bibliotheek Veendam.

 • Expositie Mariet Koops in gemeentehuis Veendam

  25 september 2023

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Mariet Koops met 10 schilderijen. Mariet Koops (1978) is autodidact kunstenaar. Haar stijl laat zich omschrijven als (semi) abstract en ze werkt voornamelijk met gips en acrylverf op canvas.

 • Zin om andere mensen te ontmoeten? Kom erbij!

  25 september 2023

  Zin om andere mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen? Kom erbij! Van 28 september tot en met 4 oktober 2023 is het de week Eén tegen Eenzaamheid. We nodigen iedereen uit om mee te doen aan allemaal leuke activiteiten die DeBasis Veendam en de gemeente Veendam samen met andere organisaties organiseren. En het beste nieuws is dat die activiteiten er natuurlijk niet alleen deze ene week zijn, maar ook daarna doorgaan! Dus: Kom erbij!

 • Nieuwe subsidie in het najaar 2023 voor inwoners met een eigen woning via SNN

  19 september 2023

  In het najaar van 2023 wordt het voor inwoners van Veendam mogelijk om een subsidie tot € 10.000,- aan te vragen voor het verduurzamen en/of verbeteren van een koopwoning. Het geld is bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zitten, maar wel in het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

 • Directiewisseling Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn

  18 september 2023

  Na zeven jaar directeur te zijn geweest van Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn heeft Jos Kraan besloten om het stokje over te dragen. Met ingang van 1 november wordt Vanja van Guldener de nieuwe opvolger.

 • Veendam Beweegt organiseert een fietsmobiliteit workshop voor senioren

  18 september 2023

  Op dinsdag 26 september 2023 organiseert Veendam Beweegt in samenwerking met Fysiotherapie J.N. Veen een workshop gericht op senioren. Het doel is om senioren zo veilig mogelijk te laten fietsen. Deelnemen is gratis.

 • Sport en spel uitleen op Skills Garden 2

  14 september 2023

  Tot en met de herfstvakantie (dus tot 29 oktober) is het mogelijk om allerlei sportattributen te lenen tijdens de openingstijden van de sport- en speluitleen op Skills Garden 2.

 • Groninger gemeenten in actie tegen misstanden op bedrijventerreinen

  13 september 2023

  De 10 Groningse gemeenten sluiten zich dit najaar aan bij de vastgoedcampagne van Meld Misdaad Anoniem (M.). Met de campagne wordt de vastgoedsector aangesproken om alert te zijn op ondermijnende criminaliteit en signalen door te geven aan M.. Ondermijning zijn alle illegale activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van legale bedrijven en diensten. Denk hierbij aan hennepteelt en mensenhandel. Gemeenten in Groningen leggen de focus op bedrijventerreinen. Ze gaan in de campagneperiode het gesprek aan met zoveel mogelijk makelaars en verhuurders van panden op bedrijventerreinen. De campagne biedt hen informatie om signalen van ondermijning te herkennen en stimuleert hen om misstanden te melden.

 • De heer Wassens ontvangt Koninklijke onderscheiding

  08 september 2023

  Op vrijdag 8 september 2023 is de heer Rolf Wassens (70) uit Wildervank benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Sandra Korthuis reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Wassens tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Lindesche Molen in het Gelderse Vorden ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum als meester-molenaar en organist, en zijn 70ste verjaardag. De heer Wassens ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het molenaarsvak en voor zijn inzet als organist en koordirigent in verschillende protestantse en katholieke kerken.

 • Nieuwe mijlpaal voor Buurtgezinnen in Veendam

  08 september 2023

  Stichting Buurtgezinnen vierde afgelopen week een belangrijke mijlpaal: vier gezinnen die door Buurtgezinnen aan elkaar gekoppeld zijn, gaan nu verder zonder de begeleiding van Buurtgezinnen.

 • Omgeving kan reageren op het onderzoeksplan voor Waterstofnetwerk Groningen

  07 september 2023

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Hynetwork Services (100% dochteronderneming van Gasunie) zijn van plan om een landelijk waterstofnetwerk aan te leggen. Onderdeel hiervan is het waterstofnetwerk in Groningen. In de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau staat beschreven wat er wordt onderzocht tot in welk detail en hoe dat wordt gedaan. U kunt hier nu op reageren! Wilt u meer weten? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten.

 • Werkbezoek van minister Hugo de Jonge aan Veendam

  06 september 2023

  Demissionair minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht woensdagmiddag 6 september 2023 een werkbezoek aan de gemeente Veendam. Het was onderdeel van een bezoek aan de provincie Groningen waarbij hij vier verschillende gemeenten bezocht. De minister liet zich bijpraten over onder meer de woningbouwopgave, de versterkingsopgave en de verduurzamingsmaatregelen.

 • Aftrap ‘JOGG Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met Veendammer Waterdagen voor brugklas Winkler Prins

  05 september 2023

  Op donderdag 7 september 2023 start de aftrap van het project ‘JOGG, Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met de Veendammer Waterdagen voor de brugklas van de Winkler Prins. De aftrap vindt plaats op het sportpark aan de Langeleegte in Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal geeft het startsein.

 • Open Monumentendag Veendam: Levend Erfgoed!

  31 augustus 2023

  Ontdek volgend weekend (9 en 10 september) de rijke geschiedenis van Veendam tijdens de Open Monumentendagen! Duik in het verleden terwijl je door onze mooie monumenten wandelt. Dit jaar is het thema ‘levend erfgoed’.

 • De gemeente Oldambt en de gemeente Veendam lanceren gezamenlijk buurtbemiddeling in het najaar van 2023

  29 augustus 2023

  Burenruzies zijn heel vervelend, maar komen helaas overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om burenruzies en conflicten in de buurt effectief aan te pakken. Vaak ontstaan er irritaties en misverstanden tussen buren die, als ze niet worden opgelost, kunnen leiden tot langdurige spanningen en zelfs escalaties. Met buurtbemiddeling willen de gemeenten Oldambt en Veendam dergelijke situaties voorkomen.

 • Zwembad Tropiqua gesloten tussen 4 en 8 september

  28 augustus 2023

  Wegens onderhoudswerkzaamheden is zwembad Tropiqua gesloten vanaf maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september 2023. Vanaf zaterdag 9 september bent u weer van harte welkom in het zwembad.

 • Gemeente Veendam sluit pand Torenstraat Wildervank na ontdekken hennepkwekerij

  17 augustus 2023

  De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Torenstraat in Wildervank gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met bijna 200 planten ontdekt en ontruimd.

 • Springkussen festival Jump & Slide in zwembad Tropiqua

  11 augustus 2023

  Op 16, 17 en 18 augustus Veendam Beweegt een springkussen festival in zwembad Tropiqua: ‘Jump & Slide’. Deze dagen staan allerlei springkussens op het buitenterrein. Ook ligt er een stormbaan in het zwembad.

 • Kennismaking waarnemend burgemeester Sandra Korthuis

  03 augustus 2023
 • Springkussenspektakel op Museumplein Veendam groot succes

  31 juli 2023

  Afgelopen week was de aftrap van Kies Je Vakantieactiviteit – Zomer 2023, georganiseerd door Veendam Beweegt. Tijdens de zomerweken worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Groot succes van afgelopen week was het springkussenspektakel op het Museumplein, met zo’n 300 enthousiaste bezoekers.

 • Resultaten metingen geluid Windpark N33

  25 juli 2023

  Van 8 tot 23 mei 2023 zijn metingen naar afwijkend geluid (bromtonen) van de windmolens bij de N33 uitgevoerd. Dit is gedaan bij woningen die dicht bij het windpark staan en in één van de windmolens zelf. In dezelfde periode hebben omwonenden een klachtenregistratie bijgehouden. Uit de metingen blijkt als voorlopig resultaat dat de overlast van geluid vooral lijkt op te treden tijdens periodes wanneer curtailment plaatsvindt (om balans op het energienetwerk te houden draaien de windturbines wel, maar leveren minder of geen vermogen). Siemens gaat aanpassingen doen aan de software van de windmolens. De partijen hopen dat hiermee de overlast van geluid verminderd wordt.

 • College van B en W stelt subsidie vast na succesvolle pilot Jeugdhulp op School (JOS)

  24 juli 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft de subsidie Jeugdhulp Op School (JOS) vastgesteld. Team050 en Cosis hebben deze subsidie ontvangen voor het vormgeven en uitvoeren van de pilot Jeugdhulp Op School op twee basisscholen in Veendam. De pilot was succesvol.

 • Veendam Beweegt start fietsgroep voor senioren

  24 juli 2023

  Op 3 augustus start een fietsgroep voor senioren, georganiseerd door Veendam Beweegt. Het doel is om fietsliefhebbers samen te brengen en sociale contacten te bevorderen. De fietstocht is onderdeel van het project Doortrappen, waarmee de gemeente Veendam afgelopen juni is begonnen.

 • Officiële opening Kinderfietsroute Veendam op dinsdag 25 juli

  20 juli 2023

  Dinsdag 25 juli 2023 vindt de officiële opening van de Kinderfietsroute in Veendam plaats. De kinderfietsroute is een 11,4 kilometer lange fietsroute met opdrachten en bezienswaardigheden, passend bij de belevingswereld van kinderen. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur is de feestelijke start bij het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte in Veendam.

 • Afronding project bluswatervoorziening gemeente Veendam

  18 juli 2023

  Op dinsdag 18 juli 2023 is een van de twee geboorde waterputten voor bluswater aan de Korte Akkers in Veendam in gebruik genomen door de brandweer Veendam. De locatie Korte Akkers was een van de zogeheten ‘witte vlekken’. Witte vlekken zijn bijvoorbeeld woningen of schuren waarbij de brandweer niet op tijd over voldoende bluswater kan beschikken om een brand goed te bestrijden. Vaak staan deze 'objecten', zoals Veiligheidsregio Groningen (VRG) die noemt, in het buitengebied.

 • Veendam Beweegt Activiteitenprogramma – Zomer 2023

  18 juli 2023

  Het programma “Kies je vakantieactiviteit – zomer 2023”, georganiseerd door Veendam Beweegt, is bekend! Je vindt het programma op de website www.veendambeweegt.nl en in de nieuwe app van Veendam Beweegt.

 • Veendam Beweegt Lanceert App Voor Inwoners

  18 juli 2023

  Wethouder Henk Jan Schmaal heeft de Veendam Beweegt app gelanceerd, samen met Veendam Beweegt-mascotte ‘Turbo’. De app is vanaf 14 juli te downloaden. Deze app is gemaakt om de communicatie tussen Veendam Beweegt en de inwoners te verbeteren en om het aanmelden voor sportieve activiteiten makkelijker te maken.

 • Nederlandse Pumptrack Series (NPS) in Veendam

  13 juli 2023

  Op zaterdag 15 juli 2023 vindt de Nederlandse Pumptrack Series (NPS) in Veendam plaats, bij Skills Garden van Sport & Leerpark de Langeleegte. De Nederlandse Pumptrack Series zijn wedstrijden op de pumptrack, met de fiets of de stuntstep. De wedstrijden zijn bedoeld voor steppers en fietsers van alle leeftijden en niveaus. Voor de fiets zijn 11 verschillende klassen en voor de stuntstep zijn er 2 klassen. De NPS is Nederlands eerste officiële pumptrackwedstrijd-serie.

 • Benoeming waarnemend burgemeester

  13 juli 2023

  Commissaris van de Koning, René Paas heeft woensdagavond 12 juli 2023 tussen de fractievoorzitters van de gemeenteraad mevrouw Sandra Korthuis benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Veendam.

 • Doortrappen van start in Veendam

  05 juli 2023

  In de gemeente Veendam is vrijdag 30 juni jl. doortrappen van start gegaan. Ruim 30 mensen werden in het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte ontvangen met een kop koffie en een korte presentatie. Na een fotomoment stapte iedereen rond 09.30 uur op de fiets voor een fietsroute van 20 of 40 km. Beide routes werden door de deelnemers omschreven als mooi en gezellig.

 • Storm Poly trekt over Nederland - Code oranje in Groningen

  05 juli 2023

  Krijg je te maken met wateroverlast of stormschade? Alleen bij acuut gevaar bel je 112. Is er geen spoed, maar is de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

 • Meer dan 600 kinderen genieten van Atletiek sportdag

  03 juli 2023

  De Atletiek sportdag op het sportpark in Wildervank op dinsdag 27 juni 2023 was een groot succes. 635 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Veendam hebben deelgenomen aan de Atletiek sportdag. De sportdag bestond uit 6 onderdelen; 60 meter sprint, 60 meter hordenlopen, slingerbal, fietsbandwerpen, vortex werpen en verspringen. Voor alle onderdelen kregen de kinderen een score goud, zilver of brons die door de groepsleerkrachten zijn ingevuld op het atletiekdiploma.

 • Start bouw appartementencomplex Lloyds Terras

  29 juni 2023

  Woensdag 28 juni vierden woningcorporatie Acantus, gemeente Veendam en Rottingshuis’ Aannemingsbedrijf de start van de bouw van een nieuw appartementencomplex aan het Lloyds Terras in Veendam. In het complex komen 50 sociale huurappartementen. Het gaat om energiezuinige en levensloopbestendige appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens.

 • Lokale Veteranendag Veendam 2023

  28 juni 2023

  De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Het gaat hierbij niet alleen om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea ingezet zijn. Het gaat ook om de snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Denk hierbij aan actief dienende militairen en ex-militairen die deelgenomen hebben aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Mali en Afghanistan.

 • Expositie Redmer van Dijken in gemeentehuis Veendam

  28 juni 2023

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Redmer van Dijken met 10 schilderijen, een mix van aquarel en olieverfschilderijen. Het betreft een mengeling van technieken en stijlen, klassieke stillevens en vooral realistisch werk.

 • Nieuwe inwoners maken kennis met Veendam

  22 juni 2023

  Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert de gemeente Veendam een rondrit voor nieuwe inwoners. Uitgenodigd zijn inwoners die sinds 5 oktober 2022 in de gemeente zijn komen wonen. Daarnaast zijn inwoners uitgenodigd die zich in de coronacrisis in de gemeente Veendam hebben gevestigd, en nog geen rondrit hebben gehad. De betreffende inwoners zijn persoonlijk uitgenodigd en worden zaterdagochtend vanaf 9:00 uur verwelkomd in de Foyer van cultuurcentrum VanBeresteyn in Veendam. Na de rondrit door Veendam maken de nieuwe inwoners kennis met het gemeentebestuur en de raadsleden in de foyer van cultuurcentrum VanBeresteyn. Wethouder Henk Jan Schmaal geeft aansluitend een presentatie over de gemeente Veendam en de raadzaal.

 • Berry Link stopt als burgemeester Veendam

  19 juni 2023

  Berry Link stopt per 1 juli a.s. als burgemeester van Veendam. Het vertrek is in goed overleg met de gemeenteraad tot stand gekomen.

 • Doortrappen trapt af in gemeente Veendam

  19 juni 2023

  Op vrijdagochtend 30 juni zal in de gemeente Veendam de aftrap plaatsvinden van het project Doortrappen. Dit wordt gedaan d.m.v. een georganiseerde fietstocht voor senioren die start bij het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte. Er kan gekozen worden voor een route van +- 20 km of de route van +- 35 km.

 • Vakleerkrachten bewegingsonderwijs behalen klimvaardigheidsbewijs

  19 juni 2023

  Woensdag 7 en 14 juni 2023 hebben 6 vakleerkrachten uit de gemeente Veendam deelgenomen aan de klimcursus in de Sorghvliethal in Veendam.

 • Parkeren begraafplaats Buitenwoelhof Veendam

  19 juni 2023

  Vanwege overlast zijn wij vanaf heden genoodzaakt het pad tussen de parkeerplaats van het Leer- sportpark en de begraafplaats Buitenwoelhof te sluiten.

 • Informatieavond AED's en burgerhulpverlening in Veendam

  14 juni 2023

  Wist u dat de eerste 4 tot 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Want door direct te starten met reanimeren en een AED in te zetten, kunt u levens redden. Op diverse locaties in de gemeente Veendam zijn al AED’s aanwezig, maar nog niet overal voldoende. We willen graag een dekkend AED-netwerk realiseren en we vinden het fijn als u hierover meedenkt. Daarnaast willen we ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners opbouwen. Alleen AED’s redden namelijk geen levens, daarvoor hebben we mensen nodig.

 • Deelprogramma VNG-congres in Veendam

  14 juni 2023

  Dinsdag 13 juni waren burgemeesters, wethouders en raadsleden te gast in Veendam voor het VNG deelcongres ‘De Langeleegte in Veendam: de grootste Skills Garden van Europa’. Bestuurders uit heel Nederland werden door wethouder Henk Jan Schmaal meegenomen in het totstandkomingsproces van het Leer-en sportpark (LSP) waarin participatie van sport en onderwijs centraal heeft gestaan.

 • FitGaaf! start op odab Westerschool

  12 juni 2023

  Maandag 12 juni 2023 is het project FitGaaf! van start gegaan op obs odab Westerschool in Veendam. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. Odab Westerschool is na Obs De Viermaster, De Mgr. Bekkerschool, OBS de Noorderbreedte en CBS de Kern de vijfde school in Veendam waar het project wordt gestart.

 • Gemeente Veendam sluit 2022 af met positief resultaat

  09 juni 2023

  De Jaarstukken 2022 laten zien dat de gemeente Veendam het jaar 2022 afsluit met een positief resultaat van afgerond € 7 miljoen. Dit is vooral dankzij incidentele meevallers. De Jaarstukken 2022 worden op maandag 10 juli 2023 behandeld in de gemeenteraad.

 • Nieuwe wet Energietoeslag 2023 uitgesteld

  07 juni 2023

  Net als in 2022 kunnen huishoudens ook dit jaar een energietoeslag aanvragen voor de kosten van de energierekening. Deze toeslag kan worden aangevraagd als de wet Energietoeslag 2023 is ingegaan. De ingangsdatum, die voor juni gepland stond, is helaas uitgesteld door minister Carola Schouten. Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

 • Tweede Kamer, u bent aan zet

  06 juni 2023

  Oproep aan de Tweede Kamer: neem de conclusies uit het rapport ‘Groningers boven gas’ over. Gezamenlijk bericht van de volksvertegenwoordigers en bestuurders uit de hele provincie Groningen.