2023

  • Doe mee met de Nieuwjaarsduik in Veendam

    21 december 2023

    Begin het nieuwe jaar fris met een nieuwjaarsduik in het water bij strand Borgerswold in Veendam. Op zondag 1 januari 2024 geeft burgemeester Sandra Korthuis om 14:00 uur het startschot van de nieuwjaarsduik in Veendam. De nieuwjaarsduik vindt plaats bij het koetshuis (Borgerswold , flora 1). Doet u ook mee?

  • Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen

    20 december 2023
  • Bericht van burgemeester Sandra Korthuis

    Burgemeester Sandra Korthuis vertelt over haar werkzaamheden als burgemeester van de gemeente Veendam. In dit bericht blikt ze terug op de succesvolle oefeninterlands in het Henk Nienhuis Stadion en het winnen van de Groninger Ondernemingsprijs door EasyToys. Daarnaast doet burgemeester Korthuis een oproep: “Maak er een mooie en gezellige jaarwisseling van en laat hulpverleners hun werk doen als ze in ongelukkige situaties hulp- en bijstand moeten verlenen.”

  • Eigen bijdrage Wmo € 20,60 in 2024

    Vanaf 1 januari 2024 verandert uw eigen bijdrage (het abonnementstarief) voor hulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

  • Huurders ontvangen sleutel van nieuwe woning 11e Laan, Wildervank

    18 december 2023

    Maandag 18 december ontvingen de 16 nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwbouwwoning in de 11e Laan in Wildervank. Het was een feestelijk moment, dat woningcorporatie Acantus samen met de nieuwe bewoners, huurdersorganisatie Commissie Huurzaken en de gemeente Veendam vierde.

  • Bert Kraan onderscheiden met de gemeentemedaille Veendam

    18 december 2023

    De heer Bert Kraan(85) uit Wildervank is maandag 18 december 2023 onderscheiden met de gemeentemedaille van Veendam. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt bij zijn afscheid als raadslid voor de fractie GemeenteBelangen uit handen van burgemeester Sandra Korthuis.

  • Naturalisatieceremonie Veendam

    De gemeente Veendam heeft vrijdag 15 december 2023 een naturalisatieceremonie gehouden in het kader van de nationale naturalisatiedag. Tijdens de ceremonie in het Veenkoloniaal Museum heeft burgemeester Sandra Korthuis de inwoners van Veendam persoonlijk gefeliciteerd met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

  • Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen Prestatieafspraken

    13 december 2023

    De gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken hebben dinsdag 12 december hun handtekening gezet onder de geactualiseerde meerjarige prestatieafspraken. Namens de gemeente Veendam tekende wethouder wonen Henk Jan Schmaal. Namens Acantus tekende directeur-bestuurder Anita Tijsma en namens de Commissie Huurzaken Riny van der Meer.

  • 32 woningen op oude Arriva-locatie in centrum Veendam

    Woningcorporatie Acantus en de gemeente Veendam werken samen aan de herontwikkeling van de oude Arriva-locatie aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Daar willen de partijen 32 appartementen voor 1- tot 3-persoonshuishoudens realiseren. Als alles volgens plan verloopt, start aannemer Fijn Wonen in het voorjaar van 2025 met de bouw.

  • Gemeenten dienen zienswijze in tegen rijksregels windturbines

    Gemeenten Midden-Groningen, Veendam, Borger-Odoorn en Aa en Hunze hebben ieder een zienswijze ingediend bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat tegen de ontwerp rijksregels voor windturbines. Dat hebben ze gedaan omdat uit de inspraakfase niet alle punten voldoende zijn verwerkt en omdat door de nieuwe rijksregels een ongelijke situatie ontstaat voor omwonenden van bestaande ten opzichte van omwonenden van nieuwe windparken.

  • Energietoeslag 2023

    11 december 2023

    Heeft u of uw bewindvoerder een beschikking ontvangen waarin staat dat de energietoeslag 2023 automatisch aan u wordt toegekend? Dan hebben wij goed nieuws voor u. De energietoeslag 2023 wordt op 11 december 2023 uitbetaald. Eén dag later staat het op de rekening van u of uw bewindvoerder. Dit is één week eerder dan gepland.

  • Certificaat voor buurtbemiddelaars gemeenten Veendam en Oldambt

    11 december 2023

    De buurtbemiddelaars van de gemeenten Oldambt en Veendam hebben de tweedaagse basistraining buurtbemiddeling succesvol afgerond. Er staan vanaf januari negen vrijwillige buurtbemiddelaars klaar om in beide gemeenten te kunnen bemiddelen tussen buren die in een conflict verkeren. Met het behalen van het certificaat voldoen de buurtbemiddelaars aan de landelijke eisen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

  • Bericht van het college van B en W:

    11 december 2023
  • Gasbesluit moet duidelijker: regio vraagt rechter om oordeel

    07 december 2023

    Op verzoek van de regionale overheden buigt een zogenaamde voorzieningenrechter zich komende donderdag in Den Haag over het vaststellingsbesluit 2023/2024. De regio vindt dat het gasbesluit onduidelijk en op bepaalde punten zelfs tegenstrijdig is.

  • Zo Simpel Als Wat campagne van start in gemeente Veendam

    07 december 2023

    Gisteren, woensdag 6 december, is de campagne Zo simpel als wat gestart, om alle Groningers bewust te maken dat ventileren belangrijk is.

  • Samen sterk voor een veilig buitengebied in Ommelanden-Midden

    Het uitgestrekte, landelijke gebied in de regio is de trots van veel inwoners hier. Criminelen vinden het buitengebied ook aantrekkelijk. Om inwoners en ondernemers in het buitengebied hier meer bewust van te maken, sloegen de drie gemeenten, politie, RIEC, brandweer, LTO, Platform Veilig Ondernemen, Terra MBO en het CCV de handen ineen voor het project ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied’. In de periode van begin oktober tot eind november organiseerden zij een bijeenkomst voor agrariërs, een online campagne en gesprekken met agrariërs op hun boerderij.

  • Veendam ontvangt Rijkssubsidie voor 3 woningbouwprojecten

    30 november 2023

    De gemeente Veendam heeft Startbouwimpuls subsidie van het Rijk ontvangen voor 3 woningbouwprojecten met in totaal 59 woningen. Startbouwimpuls is bedoeld voor woningbouwprojecten die zijn vastgelopen vanwege veranderende economische omstandigheden zoals gestegen rente en oplopende bouwkosten.

  • Informatieavond voor huiseigenaren in Sorghvliet - Subsidies en tips voor een energiezuinige woning

    29 november 2023

    Voor mensen met een koopwoning in Sorghvliet wordt op donderdag 7 december 2023 een informatieavond georganiseerd. De gemeente Veendam en Jouwbespaarcoach.com vertellen over de subsidies die er zijn en wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen. Zo bespaart u elke maand, wordt uw woning meer waard én woont u prettiger.

  • Eerste Veendammer sport- en cultuurgala een groot succes

    29 november 2023

    Op dinsdag 28 november 2023 vond het eerste Veendammer sport- en cultuurgala plaats met als thema ’t is goud. Het gala werd georganiseerd door Veendam Beweegt en team Cultuur van gemeente Veendam. In 9 verschillende categorieën werden prijzen uitgereikt aan sport- en cultuurhelden. Met ruim 400 bezoekers was de avond volledig uitverkocht.

  • Update energietoeslag 2023

    28 november 2023

    Wij zijn begonnen met het versturen van de toekenningen voor de energietoeslag 2023. Heeft u een brief van ons ontvangen over de energietoeslag? Dan hoeft u de energietoeslag niet zelf aan te vragen. Wij hebben al voor u gekeken of u aan de voorwaarden voor de energietoeslag voldoet. Vergeet niet om de toekenning goed te controleren.

  • Veendam Beweegt organiseert Veendammer Sport- en Cultuurgala

    28 november 2023

    Dinsdag 28 november 2023 vindt de eerste editie van het Veendammer Sport- en Cultuurgala plaats in het Theater vanBeresteyn Veendam. Een avondvullend programma met muziek, dans en de bekendmaking van de winnaars in 9 verschillende categorieën.

  • Uitnodiging voor de lezing: "Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen" door Janine Meins.

    22 november 2023

    In het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, geeft Janine Meins een lezing die het taboe doorbreekt rondom 'Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen'. Een belangrijk onderwerp dat ons allemaal raakt en aanzet tot bewustwording.

  • Leerlingen OBS de Noorderbreedte schitteren in debat in Raadszaal Veendam

    21 november 2023

    Op dinsdag 21 november voerden de leerlingen van groep 7 en groep 8 van OBS de Noorderbreedte een debat in de Raadszaal van de gemeente Veendam. Na een openingswoord van Burgemeester Sandra Korthuis, onthulden de jonge debaters trots de naam van hun politieke partij: Groep Noorderlicht met de slogan ‘’Brengt licht in de Duisternis". Onder leiding van wethouders Annelies Kleve en Henk Jan Schmaal behandelden de leerlingen in groepen verschillende stellingen. Plaatsvervangend griffier Max Westerhof was samen met een leerling de dagvoorzitter van het debat.

  • Heeft u een laag inkomen en veel zorg nodig? Dat kunt u mogelijk gebruik maken van de gemeentepolis!

    20 november 2023

    Goede zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn. De gemeente Veendam biedt ook in 2024 voor de mensen met een laag inkomen een zorgverzekering aan. Dit is de gemeentepolis. De gemeente helpt met het betalen van de premie en u krijg korting van Menzis.

  • Reizen tijdens de feestdagen

    14 november 2023

    Wij raden u aan uw WMO- en Hubtaxiritten voor de Kerstdagen zo spoedig mogelijk te reserveren in verband met de te verwachten drukte.

  • Bericht van burgemeester Sandra Korthuis

    14 november 2023

    Burgemeester Sandra Korthuis vertelt over haar werkzaamheden als burgemeester van Veendam. In het bericht leest u over de kennismakingsgesprekken, de begroting, de verkiezingen op 22 november én over de ontvangst van Sinterklaas.

  • Inschrijving subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal 10.000 euro in fases open vanaf 22 november

    14 november 2023

    Tussen 22 november en 13 december gaat de inschrijving voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal €10.000 open. De subsidie is voor mensen met een koopwoning om hun woning te verduurzamen of te verbeteren. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

  • Stem op jouw favoriet voor het Veendammer Sport- & Cultuurgala op dinsdag 28 november

    13 november 2023

    Dinsdagavond 28 november vindt het Sport- & Cultuurgala plaats in theater vanBeresteyn in Veendam. Tijdens deze feestelijke avond worden in 9 verschillende categorieën prijzen uitgedeeld. De avond staat geheel in het teken van lokale sport- & cultuuraanbieders en om hun leden in de spotlights te zetten. Je kunt nu stemmen op jouw favoriet.

  • Oranje Voetbal in Veendam – Oranje onder 18 (m) speelt in november tweeluik tegen Zweden

    13 november 2023

    De jeugdvoetballers van Oranje onder 18 gaan het in november in Veendam opnemen tegen hun leeftijdsgenoten uit Zweden. Het vriendschappelijke tweeluik wordt gespeeld bij Veendam 1894 in het Henk Nienhuis Stadion. De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 16 november om 18.30 uur en de tweede op zaterdag 18 november om 15.00 uur.

  • Wegstremming verkeer betreffende de Sorghvlietlaan tussen de rijbaan Korte Leegte en de ovonde (Boven Westerdiep)

    28 november 2023

    Vanwege beplantingswerkzaamheden in het kader van de boomfeestdag kan er voor doorgaand verkeer op woensdag 15 november 2023 tussen ca 08:00-12:00 uur geen gebruik worden gemaakt van de rijbaan tussen de Korte Leegte en de ovonde (Boven Westerdiep).

  • Gemeentehuis open voor Sint Maarten

    08 november 2023

    Leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad staan op zaterdag 11 november 2023 van 15.00 tot 17.00 uur aan de deur van het oude gemeentehuis voor de kinderen die Sint Maarten lopen. Kinderen met een lampion krijgen na het zingen van een liedje wat lekkers mee.

  • Veendam Beweegt organiseert gratis aquasport in Tropiqua Veendam

    08 november 2023

    Maak kennis met aquasport en de faciliteiten in Tropiqua Veendam tijdens de gratis zwemochtend voor volwassenen, op donderdagochtend 16 november 2023.

  • Na schooltijd bewegen met Veendam Beweegt: Sport- en Speluitleen en Turbo Beweegt

    06 november 2023

    Vanaf heden tot aan de kerstvakantie bestaat het naschools beweegaanbod van Veendam Beweegt uit 2 verschillende activiteiten: de Sport- en Speluitleen en Turbo Beweegt. Deelname aan beide activiteiten is gratis.

  • Breng grof tuinafval gratis naar het afvalbrengstation van 13 tot en met 18 november

    06 november 2023

    Van maandag 13 november tot en met zaterdag 18 november 2023 kunnen inwoners van de gemeente Veendam grof tuinafval gratis brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

  • Woon je in Veendam en wil je graag je digitale vaardigheden verbeteren?

    01 november 2023

    In de huidige samenleving zijn digitale vaardigheden nodig om goed mee te kunnen komen. Ook in Veendam hebben veel mensen extra ondersteuning nodig bij het gebruik van hun computer, laptop, telefoon of tablet. Gelukkig staan er in Veendam drie belangrijke partijen klaar om inwoners te helpen met hun digitale vaardigheden: de Bibliotheek, Web in de Wijk en de Digicoaches. Deze drie organisaties bieden diverse cursussen die afgestemd zijn op verschillende wensen. Je kunt deelnemen aan spreekuren, workshops, of zelfs individuele begeleiding, vaak in samenwerking met SeniorWeb. Om ervoor te zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt bij je digitale vragen, hebben deze drie samenwerkende organisaties hun krachten gebundeld. Het merendeel van de cursussen wordt gratis aangeboden, maar voor sommige workshops kan een bescheiden vergoeding worden gevraagd. Deze samenwerking is er om jou te helpen je digitale vaardigheden te verbeteren, zodat je meer vertrouwen krijgt bij het gebruik van jouw computer laptop, telefoon of tablet.

  • Meld jouw sport- of cultuurheld aan voor het Sport- & Cultuurgala in Veendam

    01 november 2023

    Dinsdagavond 28 november wordt het eerste Sport- & Cultuurgala georganiseerd in de gemeente Veendam. Tijdens deze feestelijke avond worden in negen verschillende categorieën prijzen uitgereikt. Het doel van de avond is om lokale sport- en cultuuraanbieders en hun leden in de spotlights te zetten. Het gala vindt plaats in theater vanBeresteyn in Veendam. Nomineren is vanaf nu tot en met 8 november mogelijk.

  • Bespaarcoaches in Zeestratenwijk en Scheepskwartier op 2, 3 en 6 november

    01 november 2023

    Op donderdag 2, vrijdag 3 en maandag 6 november lopen de Bespaarcoaches rond in de Zeestratenwijk en het Scheepskwartier. Je herkent ze aan hun witte hesjes.

  • Veendam zoekt een nieuwe kroonbenoemde burgemeester

    31 oktober 2023

    De gemeente Veendam is op zoek naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Op dit moment wordt het burgemeesterschap waargenomen door Sandra Korthuis.

  • Gratis grof tuinafval brengen voor inwoners Veendam

    25 oktober 2023

    Van maandag 13 november tot en met zaterdag 18 november 2023 kunnen inwoners van de gemeente Veendam grof tuinafval gratis brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

  • Een leven redden kan iedereen: jij ook!

    23 oktober 2023

    Elke dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een hartstilstand telt elke minuut en is snel reanimeren van levensbelang. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie en er een AED wordt ingezet. Als de ambulance onderweg is kun jij al iets doen! De gemeente Veendam zet zich daarom in om een zes-minutenzone op te zetten. Zo kunnen we levens redden. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

  • Niet onder mijn neus: Herkent u signalen van drugscriminaliteit?

    18 oktober 2023

    Wist u dat één op de vijf boeren in Nederland aangeeft wel eens door drugscriminelen te zijn benaderd? Drugscriminaliteit komt overal voor, dus ook in het buitengebied. Hier zijn vooral mensen met schuren of loodsen vormen een kwetsbare groep. Drugscriminelen zoeken actief naar zulke locaties en huren deze met leugens en de belofte van hoge contante bedragen. Als iemand het financieel al heel lastig heeft, dan kan het verhuren van een leegstaande schuur heel aantrekkelijk zijn. Maar dit is nooit zonder gevolgen.

  • Nieuw dienstvoertuig voor de Boa’s gemeente Veendam

    18 oktober 2023

    De Boa’s van de gemeente Veendam hebben een nieuwe dienstwagen in gebruik genomen. Burgemeester Sandra Korthuis reikte de sleutels van de bus uit aan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Burgemeester Korthuis: “De Boa’s doen belangrijk werk voor het vergroten van onze veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Veendam. Met de nieuwe bus zijn de Boa’s zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de gemeente.”

  • Kies je vakantieactiviteit – Herfstvakantie 2023

    16 oktober 2023

    Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober 2023 organiseert Veendam Beweegt dagelijks sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Alle activiteiten zijn te vinden in de Veendam Beweegt app. Je kunt je via de app aanmelden voor de verschillende activiteiten. Deelname aan de activiteiten is gratis.