Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Update energietoeslag 2023

  28 november 2023

  Wij zijn begonnen met het versturen van de toekenningen voor de energietoeslag 2023. Heeft u een brief van ons ontvangen over de energietoeslag? Dan hoeft u de energietoeslag niet zelf aan te vragen. Wij hebben al voor u gekeken of u aan de voorwaarden voor de energietoeslag voldoet. Vergeet niet om de toekenning goed te controleren.

 • Veendam Beweegt organiseert Veendammer Sport- en Cultuurgala

  28 november 2023

  Dinsdag 28 november 2023 vindt de eerste editie van het Veendammer Sport- en Cultuurgala plaats in het Theater vanBeresteyn Veendam. Een avondvullend programma met muziek, dans en de bekendmaking van de winnaars in 9 verschillende categorieën.

 • Uitnodiging voor de lezing: "Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen" door Janine Meins.

  In het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, geeft Janine Meins een lezing die het taboe doorbreekt rondom 'Geweld tegen vrouwen en hun overlevingskracht door de eeuwen heen'. Een belangrijk onderwerp dat ons allemaal raakt en aanzet tot bewustwording.

 • Leerlingen OBS de Noorderbreedte schitteren in debat in Raadszaal Veendam

  Op dinsdag 21 november voerden de leerlingen van groep 7 en groep 8 van OBS de Noorderbreedte een debat in de Raadszaal van de gemeente Veendam. Na een openingswoord van Burgemeester Sandra Korthuis, onthulden de jonge debaters trots de naam van hun politieke partij: Groep Noorderlicht met de slogan ‘’Brengt licht in de Duisternis". Onder leiding van wethouders Annelies Kleve en Henk Jan Schmaal behandelden de leerlingen in groepen verschillende stellingen. Plaatsvervangend griffier Max Westerhof was samen met een leerling de dagvoorzitter van het debat.

 • Heeft u een laag inkomen en veel zorg nodig? Dat kunt u mogelijk gebruik maken van de gemeentepolis!

  20 november 2023

  Goede zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn. De gemeente Veendam biedt ook in 2024 voor de mensen met een laag inkomen een zorgverzekering aan. Dit is de gemeentepolis. De gemeente helpt met het betalen van de premie en u krijg korting van Menzis.

 • Reizen tijdens de feestdagen

  14 november 2023

  Wij raden u aan uw WMO- en Hubtaxiritten voor de Kerstdagen zo spoedig mogelijk te reserveren in verband met de te verwachten drukte.

 • Bericht van burgemeester Sandra Korthuis

  14 november 2023

  Burgemeester Sandra Korthuis vertelt over haar werkzaamheden als burgemeester van Veendam. In het bericht leest u over de kennismakingsgesprekken, de begroting, de verkiezingen op 22 november én over de ontvangst van Sinterklaas.

 • Inschrijving subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal 10.000 euro in fases open vanaf 22 november

  Tussen 22 november en 13 december gaat de inschrijving voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van maximaal €10.000 open. De subsidie is voor mensen met een koopwoning om hun woning te verduurzamen of te verbeteren. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

 • Stem op jouw favoriet voor het Veendammer Sport- & Cultuurgala op dinsdag 28 november

  13 november 2023

  Dinsdagavond 28 november vindt het Sport- & Cultuurgala plaats in theater vanBeresteyn in Veendam. Tijdens deze feestelijke avond worden in 9 verschillende categorieën prijzen uitgedeeld. De avond staat geheel in het teken van lokale sport- & cultuuraanbieders en om hun leden in de spotlights te zetten. Je kunt nu stemmen op jouw favoriet.

 • Oranje Voetbal in Veendam – Oranje onder 18 (m) speelt in november tweeluik tegen Zweden

  13 november 2023

  De jeugdvoetballers van Oranje onder 18 gaan het in november in Veendam opnemen tegen hun leeftijdsgenoten uit Zweden. Het vriendschappelijke tweeluik wordt gespeeld bij Veendam 1894 in het Henk Nienhuis Stadion. De eerste wedstrijd staat gepland op donderdag 16 november om 18.30 uur en de tweede op zaterdag 18 november om 15.00 uur.