Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Afronding metingen afwijkend geluid Windpark N33

  23 mei 2023

  De afgelopen twee weken zijn metingen naar afwijkend geluid (bromtonen) van de windmolens bij de N33 uitgevoerd bij woningen die dicht bij het windpark staan en in één van de windmolens zelf (in de gondel van de molen). Het aanvullend onderzoek werd uitgevoerd door de partijen die betrokken zijn bij het windpark: de gemeenten Veendam, Oldambt en Midden-Groningen, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, fabrikant Siemens-Gamesa en de exploitanten van het windpark, RWE en Eurus Energy. Vandaag is die meetperiode afgelopen en is de meetapparatuur weggehaald uit de windmolen en bij de woningen. De resultaten worden de komende periode geanalyseerd.

 • Burgemeester Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

  17 mei 2023

  De burgemeester van Veendam heeft 16 mei jl. een pand aan de Poststraat in de gemeente gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 250 planten ontdekt en ontruimd.

 • Nederlands kampioen judoka Lars van Oostrum gehuldigd

  16 mei 2023

  Judoka Lars van Oostrum (20) uit Wildervank wist 18 februari jongstleden het Nederlands kampioenschap in de leeftijdscategorie onder 21, -90 kilo in de wacht te slepen tijdens het NK in Dordrecht. Maandag 15 mei 2023 is Lars van Oostrum voor deze prestatie gehuldigd door burgemeester Berry Link in het gemeentehuis in Veendam.

 • Fietstocht voor senioren vrijdag 26 mei

  11 mei 2023

  Op vrijdag 26 mei organiseert Veendam Beweegt wederom een fietstocht voor senioren. De fietstocht van ongeveer 25 km is onderdeel van het gratis beweegprogramma voor 50+ers. Er kan met alle soorten fietsen worden meegedaan. De route wordt gezamenlijk gefietst maar, in een kleiner groepje of per tweetal fietsen is ook mogelijk, zolang de afstand onderling niet te groot wordt.

 • Veendammer Sportweek

  11 mei 2023

  In de week van 22 tot en met 28 mei organiseert Veendam Beweegt in samenwerking met sportaanbieders uit de gemeente Veendam de Veendammer Sportweek. In deze week openen de deelnemende sportaanbieders hun deuren om Veendammers in beweging te krijgen. De week zal met een speciale Kick Off afgetrapt worden op 19 mei.

 • Woonavond 9 mei

  09 mei 2023

  De gemeente wil graag horen hoe inwoners over het wonen binnen de gemeente Veendam denken. Daarom organiseren we een Woonavond. We horen daar graag wat u belangrijk vindt en hoe u over bepaalde thema’s denkt. Uw inbreng in de Woonavond nemen we mee bij het opstellen van de nieuwe Woonvisie.

 • Stel je vraag via de live-chat van de gemeente, politie, jongerenwerk en Verslavingszorg Noord-Nederland

  03 mei 2023

  De gemeente Veendam organiseert samen met de politie, jongerenwerk en Verslavingszorg Noord-Nederland een live-chat op donderdag 11 mei 2023 van 19.30-21.00 uur. Tijdens de live-chat kun je vragen stellen over drugs- en middelengebruik, online pesten en digitale uitbuiting door het ongewenst delen van informatie en beelden. Ook andere veiligheidsvragen kun je stellen. Zo krijg je antwoord op vragen over veiligheid of advies voor het oplossen van je probleem.

 • 4 mei herdenking gemeente Veendam

  02 mei 2023

  Het is dit jaar 78 jaar geleden dat er voor Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Ook in 2023 staat de gemeente Veendam uitgebreid stil bij alle oorlogsslachtoffers die er toen, maar ook de afgelopen jaren gevallen zijn. Het jaarthema van de 4 mei herdenking is ‘Leven met oorlog’.

 • Feestelijke opening Kinderfietsroute Veendam

  01 mei 2023

  Donderdag 4 mei 2023 is de opening van de Kinderfietsroute in Veendam. Tussen 10.00 en 11.30 uur kan er gestart worden bij de kinderboerderij in Veendam (Woldlaan 5, 9642 LX Veendam). De Kinderfietsroute is een leuke (groot)ouder-(klein)kind-activiteit. Om de kinderfietsroute feestelijk te openen, wordt er voor extra vermaak gezorgd voor de kinderen. Na afloop kunnen de deelnemers nog iets lekkers ophalen. Helpen jullie Turbo mee om zijn sportspullen terug te vinden?

 • Stichting Sintcentrale Veendam is Veendammer van het Jaar 2022

  26 april 2023

  De organisatie Stichting Sintcentrale Veendam draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2022”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury) , en locoburgemeester Ans Grimbergen. De organisatie van de Sintcentrale Veendam, bestaande uit Brian van den End, Henk Folkringa en Marjan Ubels-Truin, is tijdens dit feestelijk moment in het zonnetje gezet. Het is de 15de keer dat deze titel is toegekend.