Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Online informatieavond Regionaal Energieloket over het maken van een verduurzamingsplan

  29 december 2022

  Heeft u een hoge energierekening en wilt u energie besparen? Het Regionaal Energieloket organiseert op dinsdag 10 januari 2023 een online informatiebijeenkomst.

 • Samen koken in Veendam

  28 december 2022

  Op donderdag 22 december en vrijdag 23 december heeft deBasis Veendam een kerstdiner georganiseerd, het diner vond bij de Breehorn plaats. Een gezellig samenzijn voor mensen die kerst, om wat voor reden dan ook een moeilijke tijd vinden. Ontmoeting, gezelligheid, samen koken en samen eten stond centraal.

 • Acantus bouwt 50 energiezuinige, betaalbare appartementen aan Lloyds Terras

  22 december 2022

  Acantus laat 50 duurzame, betaalbare appartementen bouwen op het Lloyds Terras in Veendam. En voorziet daarmee in de groeiende vraag naar betaalbare woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2023.

 • Mevrouw Knot ontvangt Koninklijke onderscheiding

  20 december 2022

  Op maandag 19 december 2022 is mevrouw Christel Knot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link heeft de Koninklijke onderscheiding tijdens de raadsvergadering op 19 december opgespeld.

 • Werkzaamheden beschoeiingen Oosterdiep Wildervank

  20 oktober 2022

  In november 2022 start de 2e fase van de herstelwerkzaamheden aan de houten beschoeiingen aan de landzijde in het Oosterdiep te Wildervank. Voor deze werkzaamheden is, net als voor de 1e fase, gekozen voor het behoud van de aanwezige damwanden om hiermee een bijdrage te doen aan duurzaam hout beheer.

 • Ontwerp Zonnevisie Buitengebied Veendam

  Actueel

  Vanaf donderdag 17 juni 2021 lag het ontwerp van de zonnevisie Buitengebied Veendam 8 weken ter inzage. De zonnevisie beschrijft de kaders die de gemeente opstelt rond de opwekking van duurzame energie in de vorm van zonne-energie.