Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Vernieuwing voor Groningse steden en dorpen

  06 februari 2024

  De provincie en de Groningse gemeenten hebben samen vastgesteld dat de leefbaarheid in elf plaatsen die een regionale centrumfunctie hebben onder druk staat. Deze plaatsen zijn van groot belang voor de inwoners van Groningen voor de voorzieningen, om er te werken en te wonen. Daarom wordt de komende jaren geïnvesteerd om de betreffende regiocentra flink te verbeteren. Doel is het versterken van welvaart en welzijn.

 • Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit voor inwoners gemeente Veendam

  Inwoners van de gemeente Veendam krijgen deze week het Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit in de brievenbus. Een magazine boordevol informatie, interviews en preventietips die te maken hebben met veiligheid. Wat kunt u bijvoorbeeld doen om een woninginbraak te voorkomen, uw huis brandveiliger te maken en voorbereid te zijn op een noodsituatie. Ook onderwerpen als ondermijning, buurtbemiddeling en online criminaliteit komen voorbij.

 • Kosten jaarwisseling Veendam hoger dan vorig jaar

  31 januari 2024

  De jaarwisseling in de gemeente Veendam is goed verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. De inzet van de hulpdiensten is beperkt gebleven. Toch zijn de kosten voor onder andere het herstel van schade ten opzichte van vorig jaar gestegen. De schade, inclusief personeelskosten, bedraagt € 10.625,00 (€ 7.750,00 vorige jaarwisseling).

 • Project FitGaaf! gaat van start op OBS de Braskörf

  30 januari 2024

  Op dinsdag 30 januari 2024 om 08.30 uur vindt de aftrap van het project “FitGaaf!” plaats, op OBS de Braskörf in Veendam. Met dit project gaan leerlingen uit groep 1 tot en met 8, samen met ouders of verzorgers, gedurende drie weken aan de slag met een gezonde levensstijl.

 • Oranje Voetbal komt weer naar Veendam

  25 januari 2024

  Op 20 en 26 maart 2024 speelt Oranje wederom in het Henk Nienhuis Stadion in Veendam. De voetballers van Oranje onder 19 jaar (m) gaan dan op jacht naar een EK-ticket en spelen in Veendam tegen Litouwen en België.

 • Bijdrage voor energierekening vanuit noodfonds energie

  25 januari 2024

  Het Tijdelijk Landelijk Noodfonds Energie helpt bij het betalen van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar de energierekening en naar het inkomen van de volwassen mensen in uw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt uw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden.

 • Ruim 290.000 bezoekers naar zwembad Tropiqua in 2023

  22 januari 2024

  Zwem- en recreatiebad Tropiqua heeft in 2023 ruim 290.000 bezoekers ontvangen. Dat is ongeveer 30.000 bezoekers meer dan in 2022. Vooral het warme water en de in 2023 opengestelde saunazone hebben extra bezoekers uit de regio en Duitsland getrokken.

 • Sloop voormalig schoolgebouw van start

  15 januari 2024

  Vanaf maandag 15 januari 2024 begint de sloop van het voormalig schoolgebouw Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam.

 • Extra informatieavond voor huiseigenaren in Sorghvliet – Subsidies en tips voor een energiezuinige woning

  11 januari 2024

  Voor mensen met een koopwoning in Sorghvliet wordt op donderdag 25 januari 2024 een informatieavond georganiseerd. Voor een eerdere bijeenkomst in december was veel animo. Daarom hebben we gekozen voor een extra bijeenkomst. De gemeente Veendam en Jouwbespaarcoach.com vertellen over de subsidies die er zijn en wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen. Zo bespaart u elke maand, wordt uw woning meer waard én woont u prettiger.

 • Doe mee met de Nieuwjaarsduik in Veendam

  21 december 2023

  Begin het nieuwe jaar fris met een nieuwjaarsduik in het water bij strand Borgerswold in Veendam. Op zondag 1 januari 2024 geeft burgemeester Sandra Korthuis om 14:00 uur het startschot van de nieuwjaarsduik in Veendam. De nieuwjaarsduik vindt plaats bij het koetshuis (Borgerswold , flora 1). Doet u ook mee?