Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Ruim 290.000 bezoekers naar zwembad Tropiqua in 2023

  22 januari 2024

  Zwem- en recreatiebad Tropiqua heeft in 2023 ruim 290.000 bezoekers ontvangen. Dat is ongeveer 30.000 bezoekers meer dan in 2022. Vooral het warme water en de in 2023 opengestelde saunazone hebben extra bezoekers uit de regio en Duitsland getrokken.

 • Sloop voormalig schoolgebouw van start

  15 januari 2024

  Vanaf maandag 15 januari 2024 begint de sloop van het voormalig schoolgebouw Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam.

 • Extra informatieavond voor huiseigenaren in Sorghvliet – Subsidies en tips voor een energiezuinige woning

  11 januari 2024

  Voor mensen met een koopwoning in Sorghvliet wordt op donderdag 25 januari 2024 een informatieavond georganiseerd. Voor een eerdere bijeenkomst in december was veel animo. Daarom hebben we gekozen voor een extra bijeenkomst. De gemeente Veendam en Jouwbespaarcoach.com vertellen over de subsidies die er zijn en wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen. Zo bespaart u elke maand, wordt uw woning meer waard én woont u prettiger.

 • Doe mee met de Nieuwjaarsduik in Veendam

  21 december 2023

  Begin het nieuwe jaar fris met een nieuwjaarsduik in het water bij strand Borgerswold in Veendam. Op zondag 1 januari 2024 geeft burgemeester Sandra Korthuis om 14:00 uur het startschot van de nieuwjaarsduik in Veendam. De nieuwjaarsduik vindt plaats bij het koetshuis (Borgerswold , flora 1). Doet u ook mee?

 • Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen

  20 december 2023
 • Bericht van burgemeester Sandra Korthuis

  Burgemeester Sandra Korthuis vertelt over haar werkzaamheden als burgemeester van de gemeente Veendam. In dit bericht blikt ze terug op de succesvolle oefeninterlands in het Henk Nienhuis Stadion en het winnen van de Groninger Ondernemingsprijs door EasyToys. Daarnaast doet burgemeester Korthuis een oproep: “Maak er een mooie en gezellige jaarwisseling van en laat hulpverleners hun werk doen als ze in ongelukkige situaties hulp- en bijstand moeten verlenen.”

 • Huurders ontvangen sleutel van nieuwe woning 11e Laan, Wildervank

  18 december 2023

  Maandag 18 december ontvingen de 16 nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwbouwwoning in de 11e Laan in Wildervank. Het was een feestelijk moment, dat woningcorporatie Acantus samen met de nieuwe bewoners, huurdersorganisatie Commissie Huurzaken en de gemeente Veendam vierde.

 • Bert Kraan onderscheiden met de gemeentemedaille Veendam

  18 december 2023

  De heer Bert Kraan(85) uit Wildervank is maandag 18 december 2023 onderscheiden met de gemeentemedaille van Veendam. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt bij zijn afscheid als raadslid voor de fractie GemeenteBelangen uit handen van burgemeester Sandra Korthuis.

 • Naturalisatieceremonie Veendam

  De gemeente Veendam heeft vrijdag 15 december 2023 een naturalisatieceremonie gehouden in het kader van de nationale naturalisatiedag. Tijdens de ceremonie in het Veenkoloniaal Museum heeft burgemeester Sandra Korthuis de inwoners van Veendam persoonlijk gefeliciteerd met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

 • Veendammer van het jaar 2023

  Voor de zestiende keer wordt de verkiezing ‘Veendammer van het Jaar’ gehouden. Ook dit jaar kan een individuele persoon, club, groep of organisatie worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de titel ‘Veendammer van het Jaar 2023’.