Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Subsidie voor verduurzaming en isoleren woningen

  29 maart 2024

  Woningeigenaren in Veendam kunnen een subsidie tot €1.825,- aanvragen voor het isoleren van de woning. De subsidie is bedoeld voor woningen met slechte isolatie, energielabel D, E, F of G. Ook mag de WOZ-waarde niet hoger zijn dan € 429.300,-.

 • Denk en praat mee over de sociale agenda van 'Nij Begun'!

  07 maart 2024

  Na de parlementaire enquête kondigde het kabinet met 'Nij Begun' een langjarige aanpak voor Groningen en Noord-Drenthe aan. Eén van de onderdelen hiervan is een sociale agenda. Dit plan moet antwoord geven op de vraag hoe we de sociale cohesie, gezondheid en kansen voor de volgende generatie in Groningen en Noord-Drenthe structureel kunnen verbeteren.

 • Rijk en regio presenteren plan voor isolatie woningen Groningen en Noord-Drenthe op weg naar aardgasvrij

  06 maart 2024

  Gemeenten uit Groningen en Noord-Drenthe, de provincie Groningen en de Rijksoverheid komen gezamenlijk met een isolatieaanpak voor woningeigenaren. Zo kunnen woningeigenaren in Groningen en Noord-Drenthe profiteren van een lagere energierekening en wordt energiearmoede verder tegengegaan. Deze aanpak komt voort uit de ambitie van de regio om aardgasvrij te worden en uit de kabinetsreactie Nij Begun. De isolatieaanpak is hierin een grote en belangrijke eerste stap. Voor de isolatieaanpak is 1,65 miljard euro beschikbaar. De maatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 25 april 2023.

 • BOA’ s en de politie werken samen aan de verkeersveiligheid

  29 februari 2024

  De BOA’s hebben sinds 1 januari 2024 uitbreiding van hun bevoegdheden. Het gaat hierbij om het controleren op lichte verkeersovertredingen zoals het fietsen zonder licht, het negeren van rood licht door fietsers en voetgangers en fietsen met de telefoon in de hand.

 • De Stichting Bogdike is Veendammer van het Jaar 2023

  28 februari 2024

  De Stichting Bogdike draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2023”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury), en burgemeester Sandra Korthuis.

 • Nieuwe inwoners maken kennis met Veendam

  28 februari 2024

  Op zaterdag 2 maart 2024 organiseert de gemeente Veendam een rondrit voor nieuwe inwoners. Uitgenodigd zijn inwoners die sinds 11 mei 2023 in de gemeente zijn komen wonen. De betreffende inwoners zijn persoonlijk uitgenodigd en worden zaterdagochtend vanaf 9:30 uur verwelkomd in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Veendam. Na de rondrit door Veendam maken de nieuwe inwoners kennis met het gemeentebestuur en de raadsleden in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam . Wethouder Henk Jan Schmaal geeft aansluitend een presentatie over de gemeente Veendam en de raadzaal.

 • Gratis uitgifte oude tribunestoelen Henk Nienhuis Stadion

  28 februari 2024

  In verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal onder 19 jaar die gepland staan op 20, 23 en 26 maart in Veendam, worden de tribunes in het Henk Nienhuis Stadion de komende weken in gereedheid gebracht. Een onderdeel hiervan is het vervangen van de tribunestoelen.

 • Aankondiging ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

  26 februari 2024

  De gemeente begint in april op de gemeentelijke begraafplaatsen Buitenwoelhof en Dalweg 36 met het weghalen van grafbedekking bij een aantal graven. De grafrechten van deze graven zijn verlopen en er is geen belangstelling meer voor verlenging. Het gaat om 10 graven op begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank en 150 graven op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam. Een overzicht van de betreffende graven is te vinden op het informatiebord bij de ingang van de begraafplaats.

 • Hulp bij belastingaangifte in bibliotheek Veendam

  22 februari 2024

  Heb je hulp of advies nodig bij het invullen van je belastingaangifte en is betaalde hulp te duur voor je? Op zaterdag 9 maart 2024 en zaterdag 6 april 2024 kun je hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte in de bibliotheek van Veendam.

 • Henk Nienhuis stadion wordt klaargemaakt voor Oranje Interlands

  21 februari 2024

  In verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal onder 19 jaar die gepland staan op 20, 23 en 26 maart in Veendam, worden de tribunes in het Henk Nienhuis Stadion de komende weken in gereedheid gebracht. Een aantal verbeteringen wordt uitgevoerd om de organisatie van professionele sportwedstrijden ook voor de toekomst mogelijk te maken.