Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Zeven Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2023

  Op woensdag 26 april 2023 zijn 7 inwoners van de gemeente Veendam gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding.

 • De heer Norder ontvangt Koninklijke onderscheiding

  22 april 2023

  Op zaterdag 22 april 2023 is de heer Henk Norder (72) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Norder op de Toogdag in Brouwhotel Parkzicht in Veendam waar het 85-jarig jubileum van de vereniging Volkszang Veendam e.o werd gevierd. De heer Norder ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn 50-jarig jubileum als dirigent van de vereniging Volkszang Veendam e.o.

 • Gemeenten controleren bijna 200 garageboxen - Regionale aanpak ondermijning krijgt vorm

  21 april 2023

  Op een groot aantal plekken in de provincie Groningen zijn afgelopen week door verschillende gemeenten bijna 200 garageboxen gecontroleerd. De controles werden gedaan vanuit de regionale aanpak van ondermijnende criminaliteit.

 • Vaardigheidstoetsen voor de brandweer

  21 april 2023

  Op zaterdag 22 april 2023 worden er brandweervaardigheidstoetsen gehouden in Veendam van 8.00 tot 17.00 uur.

 • U kunt reageren op het onderzoeksplan voor ondergrondse opslag van waterstof in Zuidwending

  17 april 2023

  EnergyStock is van plan om waterstofgas ondergronds op te slaan op de locatie Energiebuffer Zuidwending. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat coördineert de besluiten over dit project. Het project is in een nieuwe fase gekomen: de onderzoeksfase. Deze fase begint met de publicatie van de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau. De omgeving kan 6 weken lang reageren op dit document. Ook is er op 10 mei 2023 een informatiebijeenkomst.

 • Expositie Aly van der Woude in gemeentehuis Veendam

  13 april 2023

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Aly van der Woude met 10 schilderijen. Aly heeft haar studie aan de kunstacademie in Den Haag gevolgd. Na haar opleiding heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Een stijl die in de loop der jaren verder is geëvolueerd en waarvan nu enkele werken in de expositie zijn te bezichtigen.

 • Autobranden - camerabeelden gevraagd

  12 april 2023

  In Veendam zijn de afgelopen dagen meerdere autobranden geweest.

 • OBS Noorderbreedte, CBS de Kern en Mgr. Bekkersschool zijn FitGaaf!

  06 april 2023

  De sportconsulenten van Veendam Beweegt zijn in januari 2023 gestart met het project FitGaaf! op drie basisscholen. De start was op OBS Noorderbreedte, daarna op CBS de Kern en vervolgens op de Mgr. Bekkersschool. Deze drie scholen zijn Fitgaaf! en kregen een Fitgaaf! sticker en springtouwtjes voor het schoolplein.

 • JEP Veendam biedt ambulante jeugdhulp in Veendam

  04 april 2023

  In de gemeente Veendam willen we dat ieder kind en jongere gezond, veilig en gelukkig kan opgroeien en de mogelijkheid krijgt om talenten te ontwikkelen. Soms is daar - naast ondersteuning door ouders, verzorgers of school - extra hulp bij nodig. Vanaf 1 april biedt JEP Veendam deze hulp aan. Wethouder Ans Grimbergen verrichtte maandag 3 april de aftrap.

 • Groningen presenteert miljardenpakket voor inlossen ereschuld gaswinning

  31 maart 2023

  Ereschuld: herstel en perspectief voor Groningen