Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Nieuwe mijlpaal voor Buurtgezinnen in Veendam

  08 september 2023

  Stichting Buurtgezinnen vierde afgelopen week een belangrijke mijlpaal: vier gezinnen die door Buurtgezinnen aan elkaar gekoppeld zijn, gaan nu verder zonder de begeleiding van Buurtgezinnen.

 • Omgeving kan reageren op het onderzoeksplan voor Waterstofnetwerk Groningen

  07 september 2023

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Hynetwork Services (100% dochteronderneming van Gasunie) zijn van plan om een landelijk waterstofnetwerk aan te leggen. Onderdeel hiervan is het waterstofnetwerk in Groningen. In de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau staat beschreven wat er wordt onderzocht tot in welk detail en hoe dat wordt gedaan. U kunt hier nu op reageren! Wilt u meer weten? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten.

 • Werkbezoek van minister Hugo de Jonge aan Veendam

  06 september 2023

  Demissionair minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht woensdagmiddag 6 september 2023 een werkbezoek aan de gemeente Veendam. Het was onderdeel van een bezoek aan de provincie Groningen waarbij hij vier verschillende gemeenten bezocht. De minister liet zich bijpraten over onder meer de woningbouwopgave, de versterkingsopgave en de verduurzamingsmaatregelen.

 • Aftrap ‘JOGG Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met Veendammer Waterdagen voor brugklas Winkler Prins

  05 september 2023

  Op donderdag 7 september 2023 start de aftrap van het project ‘JOGG, Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met de Veendammer Waterdagen voor de brugklas van de Winkler Prins. De aftrap vindt plaats op het sportpark aan de Langeleegte in Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal geeft het startsein.

 • Open Monumentendag Veendam: Levend Erfgoed!

  31 augustus 2023

  Ontdek volgend weekend (9 en 10 september) de rijke geschiedenis van Veendam tijdens de Open Monumentendagen! Duik in het verleden terwijl je door onze mooie monumenten wandelt. Dit jaar is het thema ‘levend erfgoed’.

 • De gemeente Oldambt en de gemeente Veendam lanceren gezamenlijk buurtbemiddeling in het najaar van 2023

  29 augustus 2023

  Burenruzies zijn heel vervelend, maar komen helaas overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om burenruzies en conflicten in de buurt effectief aan te pakken. Vaak ontstaan er irritaties en misverstanden tussen buren die, als ze niet worden opgelost, kunnen leiden tot langdurige spanningen en zelfs escalaties. Met buurtbemiddeling willen de gemeenten Oldambt en Veendam dergelijke situaties voorkomen.

 • Zwembad Tropiqua gesloten tussen 4 en 8 september

  28 augustus 2023

  Wegens onderhoudswerkzaamheden is zwembad Tropiqua gesloten vanaf maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september 2023. Vanaf zaterdag 9 september bent u weer van harte welkom in het zwembad.

 • Gemeente Veendam sluit pand Torenstraat Wildervank na ontdekken hennepkwekerij

  17 augustus 2023

  De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Torenstraat in Wildervank gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met bijna 200 planten ontdekt en ontruimd.

 • Springkussen festival Jump & Slide in zwembad Tropiqua

  11 augustus 2023

  Op 16, 17 en 18 augustus Veendam Beweegt een springkussen festival in zwembad Tropiqua: ‘Jump & Slide’. Deze dagen staan allerlei springkussens op het buitenterrein. Ook ligt er een stormbaan in het zwembad.

 • Kennismaking waarnemend burgemeester Sandra Korthuis

  03 augustus 2023