Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Reservering mogelijke drinkwaterbronnen in de provincie Groningen: NRD ter inzage

  03 juni 2024

  De provincie Groningen zoekt in opdracht van het Rijk naar Aanvullende Strategische Voorraden (ASV's). Dit zijn plekken waar grondwater gewonnen kan worden om er drinkwater van te maken. Eind 2022 wees de provincie op basis van uitgebreid vooronderzoek vier gebieden aan die geschikt lijken als ASV: Leek-Roden, Zuidoost Groningen, Bellingwolde en Veendam. In een zogeheten Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) beschrijft de provincie onder andere hoe zij de mogelijke effecten van ASV's op het milieu verder gaat onderzoeken in het plan-mer. De NRD ligt van 12 juni tot en met 23 juli 2024 ter inzage.

 • Onderzoek naar haalbaarheid herinrichting Prins Bernhardlaan

  24 mei 2024

  Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid, toegankelijkheid en een aantrekkelijke leefomgeving is de herinrichting van de Prins Bernhardlaan opgenomen in het Mobiliteitsplan 2022 – 2030 van gemeente Veendam. Naast het aanpakken van de weg bestaat ook de wens om het groen en de riolering aan te pakken.

 • Annelies Pleyte voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Veendam

  22 mei 2024

  Annelies Pleyte is door de gemeenteraad van Veendam voorgedragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft dit bekend gemaakt in een bijzondere openbare raadsvergadering op woensdag 22 mei 2024. Mevrouw Pleyte was onder andere directeur Sport bij het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS) en Directeur Den Haag bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Daarnaast heeft ze veel ervaring opgedaan als politiek adviseur in de landelijke politiek.

 • Aanvragen Koninklijke onderscheiding

  22 mei 2024

  Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan is nu het moment om die persoon voor te dragen via de gemeente. Dit kan nog tot 15 augustus 2024.

 • Voordracht nieuwe kroonbenoemde burgemeester Veendam op 22 mei 2024

  17 mei 2024

  Op woensdag 22 mei 2024 wordt bekend wie de gemeenteraad voordraagt als nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Veendam. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakt de naam bekend in een bijzondere openbare raadsvergadering. Deze vergadering is aansluitend aan de besloten raadsvergadering, waarin er gestemd wordt over twee kandidaten.

 • Aanwijzing gebieden alcoholverbod

  16 mei 2024

  De gemeente Veendam wil een prettige en veilige leefomgeving bieden aan haar inwoners. Het nuttigen van alcohol op straat levert in sommige gebieden overlast. Het gaat dan om schreeuwen, lastig vallen van passanten en buurtbewoners, vervuiling en soms geweld.

 • Word jij buurtbemiddelaar van de gemeenten Veendam en Oldambt?

  15 mei 2024

  Ben jij een bruggenbouwer, een luisterend oor en een probleemoplosser? Dan zoeken wij jou!

 • Gewijzigde huisvuilinzameling tijdens de komende feestdagen

  15 mei 2024

  In verband met de komende feestdagen wijzigt de huisvuilinzameling in de gemeente Veendam. Wilt u de container om 7.30 uur aanbieden?

 • Controle vaarregels op het Langebosschemeer

  14 mei 2024

  Het vaarseizoen is begonnen. Het Langebosschemeer in Wildervank is een prachtig zeilmeer. Iedereen geniet op zijn eigen manier van het water en de omgeving. Dat is mooi, maar blijkt helaas niet altijd vanzelfsprekend. Al meerdere jaren krijgen de gemeente en de politie klachten van overlast op en rond het Langebosschemeer. Het gaat daarbij om onder meer te hard varen met motorboten en waterscooters, geluidsoverlast en vervuiling en vernieling van de oevers.

 • Jouwbespaarcoach en de Klusbus in Sorghvliet op 13, 14 en 15 mei

  03 mei 2024

  Op maandag 13 mei, dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei 2024 lopen coaches van Jouwbespaarcoach in de wijk Sorghvliet in Veendam. Tussen 14:00 en 17:00 uur zijn ze hier aanwezig om inwoners te informeren over energiezuiniger wonen en hoe te besparen op de energierekening. Daarnaast staat de ‘Klusbus’ paraat. Hier kunnen woningeigenaren terecht voor kleine energieklussen.