2024

 • BOA’ s en de politie werken samen aan de verkeersveiligheid

  29 februari 2024

  De BOA’s hebben sinds 1 januari 2024 uitbreiding van hun bevoegdheden. Het gaat hierbij om het controleren op lichte verkeersovertredingen zoals het fietsen zonder licht, het negeren van rood licht door fietsers en voetgangers en fietsen met de telefoon in de hand.

 • De Stichting Bogdike is Veendammer van het Jaar 2023

  28 februari 2024

  De Stichting Bogdike draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2023”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury), en burgemeester Sandra Korthuis.

 • Nieuwe inwoners maken kennis met Veendam

  28 februari 2024

  Op zaterdag 2 maart 2024 organiseert de gemeente Veendam een rondrit voor nieuwe inwoners. Uitgenodigd zijn inwoners die sinds 11 mei 2023 in de gemeente zijn komen wonen. De betreffende inwoners zijn persoonlijk uitgenodigd en worden zaterdagochtend vanaf 9:30 uur verwelkomd in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Veendam. Na de rondrit door Veendam maken de nieuwe inwoners kennis met het gemeentebestuur en de raadsleden in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam . Wethouder Henk Jan Schmaal geeft aansluitend een presentatie over de gemeente Veendam en de raadzaal.

 • Gratis uitgifte oude tribunestoelen Henk Nienhuis Stadion

  28 februari 2024

  In verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal onder 19 jaar die gepland staan op 20, 23 en 26 maart in Veendam, worden de tribunes in het Henk Nienhuis Stadion de komende weken in gereedheid gebracht. Een onderdeel hiervan is het vervangen van de tribunestoelen.

 • Subsidie voor verduurzaming en isoleren woningen

  26 februari 2024

  De subsidieregeling ‘Verduurzaming en isolatie woningen voor particuliere eigenaren gemeente Veendam’ wordt dinsdag 27 februari gepubliceerd door gemeente Veendam. Deze subsidie helpt particuliere woningeigenaren bij het isoleren van hun woning.

 • Aankondiging ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

  26 februari 2024

  De gemeente begint in april op de gemeentelijke begraafplaatsen Buitenwoelhof en Dalweg 36 met het weghalen van grafbedekking bij een aantal graven. De grafrechten van deze graven zijn verlopen en er is geen belangstelling meer voor verlenging. Het gaat om 10 graven op begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank en 150 graven op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam. Een overzicht van de betreffende graven is te vinden op het informatiebord bij de ingang van de begraafplaats.

 • Hulp bij belastingaangifte in bibliotheek Veendam

  22 februari 2024

  Heb je hulp of advies nodig bij het invullen van je belastingaangifte en is betaalde hulp te duur voor je? Op zaterdag 9 maart 2024 en zaterdag 6 april 2024 kun je hulp krijgen bij het invullen van je belastingaangifte in de bibliotheek van Veendam.

 • Henk Nienhuis stadion wordt klaargemaakt voor Oranje Interlands

  21 februari 2024

  In verband met de wedstrijden van het Nederlands elftal onder 19 jaar die gepland staan op 20, 23 en 26 maart in Veendam, worden de tribunes in het Henk Nienhuis Stadion de komende weken in gereedheid gebracht. Een aantal verbeteringen wordt uitgevoerd om de organisatie van professionele sportwedstrijden ook voor de toekomst mogelijk te maken.

 • Expositie Fotoclub Noorderlicht in gemeentehuis Veendam

  20 februari 2024

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Fotoclub Noorderlicht met een selectie van spraakmakende foto’s. De leden van de fotoclub presenteren hun werk in de ontvangstruimte van het gemeentehuis.

 • 20 miljoen naar Groningen voor vernieuwing regiocentra

  09 februari 2024

  Het kabinet heeft besloten om € 20 miljoen beschikbaar te stellen voor de Regio Deal Regiocentra Groningen. Met dit plan wordt de komende tien tot 15 jaar volop ingezet op het verbeteren van 11 regiocentra in de provincie Groningen. Het gaat om investeringen in de brede welvaart: in economische vitaliteit, leefbaarheid en ruimtelijke en sociale kwaliteit.

 • Burgemeester Veendam sluit pand na ontdekken hennepkwekerij

  08 februari 2024

  De burgemeester van Veendam heeft een pand aan de Numero Dertien in de gemeente Veendam gesloten voor twaalf maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 2100 planten ontdekt en ontruimd.

 • Tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers in gemeente Veendam

  Het college van B en W van de gemeente Veendam heeft ingestemd met een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om tijdelijke noodopvang voor asielzoekers te realiseren in het gebouw van voormalige autodealer Wensink aan de Lloydsweg 39 in Veendam.
  De opvanglocatie in Veendam is voor de periode van een jaar en voor maximaal 100 personen. Het kan gaan om een mix van gezinnen met kinderen, echtparen of alleenstaanden.

 • Vernieuwing voor Groningse steden en dorpen

  De provincie en de Groningse gemeenten hebben samen vastgesteld dat de leefbaarheid in elf plaatsen die een regionale centrumfunctie hebben onder druk staat. Deze plaatsen zijn van groot belang voor de inwoners van Groningen voor de voorzieningen, om er te werken en te wonen. Daarom wordt de komende jaren geïnvesteerd om de betreffende regiocentra flink te verbeteren. Doel is het versterken van welvaart en welzijn.

 • Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit voor inwoners gemeente Veendam

  Inwoners van de gemeente Veendam krijgen deze week het Veiligheidsmagazine Veendam Veilig Vooruit in de brievenbus. Een magazine boordevol informatie, interviews en preventietips die te maken hebben met veiligheid. Wat kunt u bijvoorbeeld doen om een woninginbraak te voorkomen, uw huis brandveiliger te maken en voorbereid te zijn op een noodsituatie. Ook onderwerpen als ondermijning, buurtbemiddeling en online criminaliteit komen voorbij.

 • Kosten jaarwisseling Veendam hoger dan vorig jaar

  31 januari 2024

  De jaarwisseling in de gemeente Veendam is goed verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. De inzet van de hulpdiensten is beperkt gebleven. Toch zijn de kosten voor onder andere het herstel van schade ten opzichte van vorig jaar gestegen. De schade, inclusief personeelskosten, bedraagt € 10.625,00 (€ 7.750,00 vorige jaarwisseling).

 • Project FitGaaf! gaat van start op OBS de Braskörf

  30 januari 2024

  Op dinsdag 30 januari 2024 om 08.30 uur vindt de aftrap van het project “FitGaaf!” plaats, op OBS de Braskörf in Veendam. Met dit project gaan leerlingen uit groep 1 tot en met 8, samen met ouders of verzorgers, gedurende drie weken aan de slag met een gezonde levensstijl.

 • Oranje Voetbal komt weer naar Veendam

  25 januari 2024

  Op 20 en 26 maart 2024 speelt Oranje wederom in het Henk Nienhuis Stadion in Veendam. De voetballers van Oranje onder 19 jaar (m) gaan dan op jacht naar een EK-ticket en spelen in Veendam tegen Litouwen en België.

 • Bijdrage voor energierekening vanuit noodfonds energie

  25 januari 2024

  Het Tijdelijk Landelijk Noodfonds Energie helpt bij het betalen van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar de energierekening en naar het inkomen van de volwassen mensen in uw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt uw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden.

 • Ruim 290.000 bezoekers naar zwembad Tropiqua in 2023

  22 januari 2024

  Zwem- en recreatiebad Tropiqua heeft in 2023 ruim 290.000 bezoekers ontvangen. Dat is ongeveer 30.000 bezoekers meer dan in 2022. Vooral het warme water en de in 2023 opengestelde saunazone hebben extra bezoekers uit de regio en Duitsland getrokken.

 • Sloop voormalig schoolgebouw van start

  15 januari 2024

  Vanaf maandag 15 januari 2024 begint de sloop van het voormalig schoolgebouw Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam.

 • Extra informatieavond voor huiseigenaren in Sorghvliet – Subsidies en tips voor een energiezuinige woning

  11 januari 2024

  Voor mensen met een koopwoning in Sorghvliet wordt op donderdag 25 januari 2024 een informatieavond georganiseerd. Voor een eerdere bijeenkomst in december was veel animo. Daarom hebben we gekozen voor een extra bijeenkomst. De gemeente Veendam en Jouwbespaarcoach.com vertellen over de subsidies die er zijn en wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen. Zo bespaart u elke maand, wordt uw woning meer waard én woont u prettiger.