Meldpunt Toeslagenaffaire

Door de problemen met de kinderopvangtoeslag zijn veel ouders getroffen. Ook in de gemeente Veendam. Ouders die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen, worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd genoeg.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeente kan u daarin helpen. Voor gedupeerde ouders in Veendam is een centraal meldpunt ingesteld waar ouders zich kunnen melden.

In de gesprekken wijst de Belastingdienst ouders op de aanvullende hulp van de gemeente. Wanneer ouders dat willen, kunnen deze ouders direct in contact worden gebracht met het juiste contactpersoon van de gemeente. De Belastingdienst mag vanwege privacyregels niet zeggen om welke gezinnen het gaat. De gemeente kan deze gezinnen daarom niet rechtstreeks benaderen.

Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

De gemeente Veendam helpt ouders die problemen hebben rondom de toeslagenaffaire. Ouders die benadeeld zijn, kunnen zich melden voor steun en hulp. Ook de kinderen biedt de gemeente ondersteuning en hulp. Ze kunnen zich ook melden. Informatie voor de kinderen vindt u hier.

Ondersteuning

De Belastingdienst betaalt ouders die financieel in de problemen zijn gekomen terug. Naast de terugbetaling is er mogelijk meer hulp nodig voor bijvoorbeeld het vinden van werk, uw gezondheid, huisvesting of gezin.

Bent u een erkend gedupeerde ouder van de toeslagenaffaire? Dan kunt u contact zoeken met de gemeente als u behoefte heeft aan hulp of ondersteuning. We gaan met u in gesprek over wat u nodig heeft voor herstel. Wij kijken per gezin wat er nodig is.

Vrijwillig

De hulp is vrijwillig. Heeft u geen behoefte aan ondersteuning dan is dat prima. Het heeft  geen gevolgen voor de uitbetaling van de Belastingdienst. Wilt u later toch hulp, dan kunt u alsnog contact opnemen.

Contact met  de gemeente

Woont u in de gemeente Veendam en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in financiële problemen geraakt? Neem dan contact op met gemeente Veendam via telefoonnummer 0598 652222 of stuur een e-mail naar info@veendam.nl. Geef hierbij uw naam en e-mailadres of telefoonnummer door. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie voor kinderen van de toeslagenaffaire 

Ben je (pleeg)kind van een erkend gedupeerde ouder van de toeslagenaffaire? Dan ontvang je een brief van de Belastingdienst met informatie over de Kindregeling en het geldbedrag dat je krijgt.

Het geldbedrag hangt af van je leeftijd. Het kan even duren voordat je deze brief ontvangt. Op kindregelingvoorjou.nl vind je informatie over de planning.

Bekijk de uitlegvideo over de kindregeling en brede ondersteuning voor meer informatie.

Informatie voor ex-toeslagenpartners

Bekijk de uitlegvideo over de ex-toeslagenpartnerregeling voor meer informatie over de voorwaarden. 

Ondersteuning en hulp

Heb je behoefte om hier met iemand over te praten, of heb je andere vragen? We gaan graag met je in gesprek over je situatie en wat je nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij vragen over onderwijs, hulp bij werk, geldproblemen, extra zorg of als je wilt praten over wat je is overkomen. We kijken dan hoe we je daarbij het beste kunnen helpen. Dit kan in iedere situatie iets anders zijn.

Je kunt ons bellen op 0598 652222, je kunt ook een mail sturen naar info@veendam.nl.

We respecteren je privacy

Als je ons belt, dan zullen we vragen naar het onderwerp waar je over wilt praten en je leeftijd. Op basis van deze informatie brengen we je in contact brengen met een medewerker die je gaat ondersteunen. We zullen deze informatie verder met niemand delen, tenzij je daar toestemming voor geeft.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Kindregeling? Kijk dan op kindregelingvoorjou.nl. Daar vind je veel informatie.