Aankondiging ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

De gemeente begint in april op de gemeentelijke begraafplaatsen Buitenwoelhof en Dalweg 36 met het weghalen van grafbedekking bij een aantal graven. De grafrechten van deze graven zijn verlopen en er is geen belangstelling meer voor verlenging. Het gaat om 10 graven op begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank en 150 graven op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam. Een overzicht van de betreffende graven is te vinden op het informatiebord bij de ingang van de begraafplaats.

Verlopen van grafrechten

De rechthebbenden van deze graven zijn in een brief door de gemeente Veendam geïnformeerd over het verlopen van de grafrechten. Zijn er geen gegevens van de rechthebbende bekend, of heeft de rechthebbende aangegeven de rechten niet te willen verlengen, dan is er een bordje geplaatst bij het graf. De bordjes hebben ruim een jaar bij de graven gestaan.

Herinneringsplaatje

Op beide begraafplaatsen bestaat de mogelijkheid om een herinneringsplaatje ter nagedachtenis aan de overledene te laten plaatsen, wanneer de grafbedekking van het graf is verwijderd.
Een herinneringsplaatje kan tegen het geldende tarief worden besteld bij de gemeente Veendam.

Heeft u vragen over de ruiming of wilt u een herinneringsplaatje bestellen? Neem dan contact op met de medewerkers van begraafplaatsbeheer. Ze zijn te bereiken via 0598-65 22 22 of begraafplaatsen@veendam.nl.

Ruiming graven