De Stichting Bogdike is Veendammer van het Jaar 2023

De Stichting Bogdike draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2023”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door Max Bentum (voorzitter van de jury), en burgemeester Sandra Korthuis.

Het bestuur van de Stichting Bogdike, Ginet Venema (voorzitter), Jan Dijk (penningmeester), Niels Holthof (secretaris), Barry Springer-de Rover en Jan Ubels zijn tijdens dit feestelijke moment in het zonnetje gezet. Het is de 16de keer dat deze titel is toegekend.

De jury bestond uit voorzitter Max Bentum en de Veendammers van het Jaar 2022, de Stichting Sintcentrale, Brian van den End, Henk Folkringa en Marjan Ubels.

Stichting Bogdike

De Stichting Bogdike is in 2012 opgericht met als doel het bevorderen van kunstzinnige en culturele evenementen in de gemeente Veendam. Stichting Bogdike organiseert een scala aan culturele activiteiten voor een brede doelgroep variërend van muziekfestivals en andere activiteiten tot educatieve evenementen.

Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het Bog&Roll Festival waar lokale en nationale bands optreden en Veendam laat bruisen van de energie. The Night of the Guitars Wintereditie met ruimte voor jong talent, De Toetterrit en Bogdike’s Rock en Magic. De stichting ontplooit telkens nieuwe initiatieven zoals het strandfestival Bog on the Beach in Borgerswold en Leutje Sail. Ook is er aandacht voor de Streektaal tijdens Bogdike Streektoaldag met streektaalartiesten uit de hele regio.

Max Bentum: “Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Bogdike hebben na het overlijden van grondlegger Bé Wever de schouders er onder gezet om de activiteiten doorgang te laten vinden. En met succes. Stichting Bogdike draagt met alle activiteiten bij aan de culturele rijkdom van Veendam door het organiseren van diverse evenementen die de lokale kunst- en muziekscene bevorderen.”

De activiteiten en evenementen zijn veelal gratis zodat mensen met een smalle beurs ook kunnen komen. Het publiek komt niet alleen uit Veendam maar uit de wijde omgeving. Alle activiteiten en evenementen zetten Veendam op de kaart als een bruisende culturele bestemming en trekken niet alleen lokaal, maar ook regionaal publiek.

Burgemeester Sandra Korthuis: “Een enthousiaste groep Veendammers weet al jarenlang met alle diverse activiteiten en evenementen mensen samen te brengen en zorgt daarmee voor sociale, culturele en muzikale verbinding. Dat maakt de Stichting Bogdike zo bijzonder en is een terechte Veendammer van het Jaar 2023. Van harte gefeliciteerd!”

Veendammer van het Jaar '23