Denk en praat mee over de sociale agenda van 'Nij Begun'!

Na de parlementaire enquête kondigde het kabinet met 'Nij Begun' een langjarige aanpak voor Groningen en Noord-Drenthe aan. Eén van de onderdelen hiervan is een sociale agenda. Dit plan moet antwoord geven op de vraag hoe we de sociale cohesie, gezondheid en kansen voor de volgende generatie in Groningen en Noord-Drenthe structureel kunnen verbeteren.

Henk Nijboer is aangesteld als kwartiermaker voor de sociale agenda. dhr. Nijboer wil de sociale agenda graag samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, experts en andere geïnteresseerden ontwikkelen. Daarom nodigt hij u van harte uit op een van zijn bijeenkomsten om met hem mee te denken en te praten, zodat we samen de doelen van de sociale agenda kunnen vormgeven. 

Voor de sociale agenda is de komende dertig jaar 100 miljoen euro per jaar beschikbaar. Samen kunnen we echt het verschil maken. Maar we kunnen hiermee ook niet alle problemen oplossen. Daarom is aanscherping van de doelen van de sociale agenda een eerste belangrijke stap. Per bijeenkomst zijn er verschillende sprekers die hun kennis delen en ons inspireren. 

Start bijeenkomst 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
11 maart: Kielzog Theater in Hoogezand 
14 maart: Cultuurhuis De Klinker in Winschoten a
18 maart: De Postwagen in Tolbert 
21 maart: De Molenberg in Delfzijl

Meld u aan