Project FitGaaf! gaat van start op OBS de Braskörf

Op dinsdag 30 januari 2024 om 08.30 uur vindt de aftrap van het project “FitGaaf!” plaats, op OBS de Braskörf in Veendam. Met dit project gaan leerlingen uit groep 1 tot en met 8, samen met ouders of verzorgers, gedurende drie weken aan de slag met een gezonde levensstijl.

Sportieve start

Dinsdag 30 januari 2024 om 08:30 uur maken alle kinderen een sportieve start op het schoolplein van OBS de Braskörf, samen met de Sport- en Beweegcoördinatoren van Veendam Beweegt. Ook wethouder Henk Jan Schmaal is aanwezig en vertelt meer over het project FitGaaf! Om 08:45 uur gaan alle leerlingen naar hun klaslokaal. De Sport- en Beweegcoördinatoren van Veendam Beweegt vertellen dan hoe FitGaaf! werkt en waarom het belangrijk is om een gezonde leefstijl te hebben. 

FitGaaf! gaat mee naar huis

De kinderen krijgen de FitGaaf!-'Kind & Ouder'-stickerkalender mee naar huis. Hierop plakken kind en ouder samen stickers voor elke dagelijkse gezonde actie. Denk aan eten van twee stuks fruit en voldoende groente, het drinken van voldoende water en voldoende bewegen en slapen. Zo zie je samen hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog beter kan. De stickers zijn steeds een kleine beloning, die motiveren vaker zelf de gezonde keuze te maken. Minder strijd, meer plezier en resultaat bij gezond opgroeien en opvoeden, dat is het doel van dit project.