Ruim 290.000 bezoekers naar zwembad Tropiqua in 2023

Zwem- en recreatiebad Tropiqua heeft in 2023 ruim 290.000 bezoekers ontvangen. Dat is ongeveer 30.000 bezoekers meer dan in 2022. Vooral het warme water en de in 2023 opengestelde saunazone hebben extra bezoekers uit de regio en Duitsland getrokken.

Eén van de topattracties van Groningen

Zwembad Tropiqua Veendam is een uitgebreide zwemaccommodatie in Noord Nederland. Mede dankzij de modernisering in 2019 is het zwembad erg in trek en één van de topattracties van Groningen. Ook het buitenterrein is opgeknapt met een groot speeltoestel, een zand- en waterspel en een springkussen. Vooral in de zomermaanden zorgt dit voor extra bezoekers. 

Wethouder Henk Jan Schmaal: “De personeelsleden van het zwembad zetten zich iedere dag in om de klanten met veel plezier te verwelkomen in Tropiqua. Het is goed om te zien dat bezoekers met enthousiasme naar ons mooie subtropisch zwembad komen. Ook in 2024 hopen we weer veel zwemmers te ontvangen uit de noordelijke regio en Duitsland.”

Saunazone stimuleert bezoek

Vanaf 2023 is de toegang tot de saunazone toegevoegd aan het reguliere entreekaartje of zwemabonnement. Hierdoor konden bezoekers ouder dan 18 jaar, naast een bezoek aan het recreatiebad ook gekleed gebruik maken van de diverse sauna’s. Hier is in 2023 veelvuldig gebruik van gebruikt. 

Metamorfose voor restaurant Tropiqua

Restaurant Tropiqua heeft in september 2023 een metamorfose ondergaan. Met een volledige verbouwing van de vloer tot en met het plafond, sluit het restaurant met het “Jungle” thema nu helemaal aan op het gemoderniseerde zwembad. 

Zwemlessen in Veendam

Per week wordt er in Tropiqua zwemlesgegeven aan ongeveer 1.000 kinderen door de kundige en enthousiaste zwemonderwijzersgroep. De kinderen worden conform de EasySwim lesmethodiek begeleid naar hun A, B en C diploma. Sinds de ABC lespakketten worden aangeboden gaan steeds meer kinderen door voor een C diploma. Dit stimuleert de veiligheid tijdens het zwemmen. 

Tropiqua