Sloop voormalig schoolgebouw van start

Vanaf maandag 15 januari 2024 begint de sloop van het voormalig schoolgebouw Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam.

Begin november zijn er hekken rondom het gebouw geplaatst en zijn de voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden die deze week beginnen. In opdracht van de gemeente Veendam voert de firma Revoort de werkzaamheden uit. Deze bestaan uit het circulair slopen van drie gebouwen. Circulair slopen wil zeggen dat er wordt gestuurd op hoogwaardig hergebruik van de vrijkomende materiaalstromen, producthergebruik en duurzaam inzet van materieel. De omwonenden en de omliggende ondernemers van het voormalige schoolgebouw worden gedurende de werkzaamheden rechtstreeks op de hoogte gebracht door Revoort. De afvoer van sloopmaterialen gaat vanaf achterzijde van het terrein (J. Kazemierstraat) via de J.G. Pinksterstraat richting de Julianalaan, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de omgeving. 

Het bedrijf zet in op een zo efficiënt mogelijke logistieke planning om ook op die manier bij te dragen aan de circulariteit van de sloop. Dus niet alleen circulair door het hoogwaardig hergebruik van materiaal, maar ook door zo weinig mogelijk transportbewegingen. 

Het streven is om medio juni/juli het werk gereed te hebben. Het terrein wordt eerst ingezaaid met gras. Wat er op de vrijgekomen locatie gaat komen is nog niet duidelijk. De gemeente is bezig met de planontwikkeling van het gebied.

foto winkler prins