Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Lokale Veteranendag Veendam 2023

  28 juni 2023

  De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Het gaat hierbij niet alleen om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea ingezet zijn. Het gaat ook om de snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Denk hierbij aan actief dienende militairen en ex-militairen die deelgenomen hebben aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Mali en Afghanistan.

 • Expositie Redmer van Dijken in gemeentehuis Veendam

  28 juni 2023

  In het gemeentehuis van Veendam exposeert Redmer van Dijken met 10 schilderijen, een mix van aquarel en olieverfschilderijen. Het betreft een mengeling van technieken en stijlen, klassieke stillevens en vooral realistisch werk.

 • Nieuwe inwoners maken kennis met Veendam

  22 juni 2023

  Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert de gemeente Veendam een rondrit voor nieuwe inwoners. Uitgenodigd zijn inwoners die sinds 5 oktober 2022 in de gemeente zijn komen wonen. Daarnaast zijn inwoners uitgenodigd die zich in de coronacrisis in de gemeente Veendam hebben gevestigd, en nog geen rondrit hebben gehad. De betreffende inwoners zijn persoonlijk uitgenodigd en worden zaterdagochtend vanaf 9:00 uur verwelkomd in de Foyer van cultuurcentrum VanBeresteyn in Veendam. Na de rondrit door Veendam maken de nieuwe inwoners kennis met het gemeentebestuur en de raadsleden in de foyer van cultuurcentrum VanBeresteyn. Wethouder Henk Jan Schmaal geeft aansluitend een presentatie over de gemeente Veendam en de raadzaal.

 • Berry Link stopt als burgemeester Veendam

  19 juni 2023

  Berry Link stopt per 1 juli a.s. als burgemeester van Veendam. Het vertrek is in goed overleg met de gemeenteraad tot stand gekomen.

 • Doortrappen trapt af in gemeente Veendam

  19 juni 2023

  Op vrijdagochtend 30 juni zal in de gemeente Veendam de aftrap plaatsvinden van het project Doortrappen. Dit wordt gedaan d.m.v. een georganiseerde fietstocht voor senioren die start bij het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte. Er kan gekozen worden voor een route van +- 20 km of de route van +- 35 km.

 • Vakleerkrachten bewegingsonderwijs behalen klimvaardigheidsbewijs

  19 juni 2023

  Woensdag 7 en 14 juni 2023 hebben 6 vakleerkrachten uit de gemeente Veendam deelgenomen aan de klimcursus in de Sorghvliethal in Veendam.

 • Parkeren begraafplaats Buitenwoelhof Veendam

  19 juni 2023

  Vanwege overlast zijn wij vanaf heden genoodzaakt het pad tussen de parkeerplaats van het Leer- sportpark en de begraafplaats Buitenwoelhof te sluiten.

 • Informatieavond AED's en burgerhulpverlening in Veendam

  14 juni 2023

  Wist u dat de eerste 4 tot 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Want door direct te starten met reanimeren en een AED in te zetten, kunt u levens redden. Op diverse locaties in de gemeente Veendam zijn al AED’s aanwezig, maar nog niet overal voldoende. We willen graag een dekkend AED-netwerk realiseren en we vinden het fijn als u hierover meedenkt. Daarnaast willen we ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners opbouwen. Alleen AED’s redden namelijk geen levens, daarvoor hebben we mensen nodig.

 • Deelprogramma VNG-congres in Veendam

  14 juni 2023

  Dinsdag 13 juni waren burgemeesters, wethouders en raadsleden te gast in Veendam voor het VNG deelcongres ‘De Langeleegte in Veendam: de grootste Skills Garden van Europa’. Bestuurders uit heel Nederland werden door wethouder Henk Jan Schmaal meegenomen in het totstandkomingsproces van het Leer-en sportpark (LSP) waarin participatie van sport en onderwijs centraal heeft gestaan.

 • FitGaaf! start op odab Westerschool

  12 juni 2023

  Maandag 12 juni 2023 is het project FitGaaf! van start gegaan op obs odab Westerschool in Veendam. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 gaan drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. Odab Westerschool is na Obs De Viermaster, De Mgr. Bekkerschool, OBS de Noorderbreedte en CBS de Kern de vijfde school in Veendam waar het project wordt gestart.