Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam.

 • Autobranden - camerabeelden gevraagd

  12 april 2023

  In Veendam zijn de afgelopen dagen meerdere autobranden geweest.

 • OBS Noorderbreedte, CBS de Kern en Mgr. Bekkersschool zijn FitGaaf!

  06 april 2023

  De sportconsulenten van Veendam Beweegt zijn in januari 2023 gestart met het project FitGaaf! op drie basisscholen. De start was op OBS Noorderbreedte, daarna op CBS de Kern en vervolgens op de Mgr. Bekkersschool. Deze drie scholen zijn Fitgaaf! en kregen een Fitgaaf! sticker en springtouwtjes voor het schoolplein.

 • JEP Veendam biedt ambulante jeugdhulp in Veendam

  04 april 2023

  In de gemeente Veendam willen we dat ieder kind en jongere gezond, veilig en gelukkig kan opgroeien en de mogelijkheid krijgt om talenten te ontwikkelen. Soms is daar - naast ondersteuning door ouders, verzorgers of school - extra hulp bij nodig. Vanaf 1 april biedt JEP Veendam deze hulp aan. Wethouder Ans Grimbergen verrichtte maandag 3 april de aftrap.

 • Groningen presenteert miljardenpakket voor inlossen ereschuld gaswinning

  31 maart 2023

  Ereschuld: herstel en perspectief voor Groningen

 • Opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne verlengd

  31 maart 2023

  Sinds april 2022 is voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank ingericht voor de opvang van ongeveer 90 personen uit Oekraïne. De huurovereenkomst loopt af op 1 april 2023. Op 28 maart 2023 heeft het college van B&W besloten de huurovereenkomst met een jaar te verlengen.

 • Volgende week ruimen graven begraafplaatsen Dalweg 36 en Buitenwoelhof

  27 maart 2023

  De gemeente Veendam gaat volgende week (vanaf 3 april) een aantal graven bovengronds ruimen. Bovengronds ruimen betekent het verwijderen van grafbedekking.

 • Mevrouw B. Siepel-Dodde 104 jaar!

  23 maart 2023

  Mevrouw B. Siepel-Dodde is op woensdag 22 maart 2023 104 jaar geworden en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Veendam. Burgemeester Berry Link feliciteerde haar persoonlijk in het A.G. Wildervanckhuis in Veendam.

 • ‘Kosteloos bezwaar’ maken via no cure no pay-bedrijven

  Verschillende bedrijven bieden hulp aan bij het indienen van een bezwaar tegen de hoogte van uw WOZ-waarde. Deze bedrijven geven aan dit ‘kosteloos’ (via no cure no pay) te doen. Het is belangrijk om te weten dat de gemeente een vergoeding moet betalen aan deze bedrijven als het bezwaar is toegekend. En uiteindelijk betaalt u daarvoor zelf de rekening.

 • Ontwerp Zonnevisie Buitengebied Veendam

  Actueel

  Vanaf donderdag 17 juni 2021 lag het ontwerp van de zonnevisie Buitengebied Veendam 8 weken ter inzage. De zonnevisie beschrijft de kaders die de gemeente opstelt rond de opwekking van duurzame energie in de vorm van zonne-energie.