Het overleg

De gemeente helpt u bij het verzamelen van informatie. Zo kunt u voorbereid een vergunning aanvragen.

Heeft u alle vragen uit Kamer De voorbereiding beantwoord? Dan kunt u nu alle juiste informatie gaan verzamelen. Dat kunt u op verschillende manieren doen: via een vooroverleg, een ruimtecoach of via een Omgevingstafel.

Vooroverleg

Komt u er niet helemaal uit? Weet u niet zeker of uw plan past in het bestemmingsplan? Of weet u niet zeker of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Neem dan contact op met de gemeente. We helpen u graag. We leggen uit hoe u kunt controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft. U kunt ook een conceptaanvraag doen. Dit kost wel geld. Tijdens een voorgesprek kunt u uw vragen stellen. Samen kijken we wat u het beste kunt doen. U kunt een voorgesprek regelen via info@veendam.nl, 0598 652222 of het contactformulier.

Ruimtecoach

Is uw bouwplan ingewikkeld? Gaat u dan in gesprek met de ruimtecoach van de gemeente. De ruimtecoach legt uit wat u allemaal moet doen.

Omgevingstafel

De ruimtecoach kan een (online) Omgevingstafel organiseren. Dat is een service van de gemeente. U zit dan aan tafel met een aantal mensen die met u mee kunnen kijken. Zij doen dat vanuit hun eigen beroep. Zij kunnen u dus goed adviseren. Zij leggen uit waar u met u plan op moet letten. U hoeft uw plan voor de Omgevingstafel niet helemaal uit te werken. De Omgevingstafel helpt u juist uw plannen verder te ontwikkelen.